Mindre bistand som virker

Høyres politikk vil gi mer av den bistanden som selger, men mindre av den som virkelig hjelper.

I NØD: «Når vi ser nøden, personifisert gjennom det lille barnet, er vi ivrige etter å gi vårt bidrag. De mer effektive utviklingsprosjektene er ikke like TV-vennlige og sexy», skriver artikkelforfatteren. Foto: Reuters / NTB Scanpix
I NØD: «Når vi ser nøden, personifisert gjennom det lille barnet, er vi ivrige etter å gi vårt bidrag. De mer effektive utviklingsprosjektene er ikke like TV-vennlige og sexy», skriver artikkelforfatteren. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyre vil kutte informasjonsstøtten til bistand. Det vil gi mer av den bistanden som selger, men mindre av den som virkelig hjelper.

Når vi ser nøden, personifisert gjennom det lille barnet med fluer i øynene, er vi ivrige etter å gi vårt bidrag. De langsiktige og lokalt forankrede utviklingsprosjektene er kanskje ikke like TV-vennlige og sexy, men desto mer effektive. Derfor er det så viktig at også denne bistanden blir løftet gjennom organisasjonenes informasjonsarbeid.

I Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom sier vi at veldedighet skaper avhengighet, mens solidaritet skaper selvstendighet. Veldedighet går ovenfra og ned. Vi, som de hjertegode menneskene vi er, skal hjelpe de andre. Solidaritet handler om å stå skulder ved skulder med de som selv jobber for å forandre sin del av verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer