Mindre låt fra Paul

Paul Waaktar-Savoy kaller innspillingen av a-has nye album for tidenes største såpeopera. Han er «avsatt» som bandets ledende låtskriver.

- Det føles litt spesielt, sier Paul Waaktaar-Savoy til Dagbladet.

- Det er Paul som har vist mindre interesse enn vanlig for låtskrivingen på det nye albumet, sier Magne Furuholmen.

Waaktaar-Savoy har vært a-has låtskriver siden starten for snart tjue år siden. På gruppas sjuende album - «Lifelines», som kommer 29. april - har han bare vært involvert i seks av femten låter.

Såpeopera

Verken den ferske singelen «Forever Not Yours» eller den kommende «Lifelines» er skrevet av mannen bak samtlige tidligere a-ha-hits, med unntak av Everly Brothers-coveren «Crying In the Rain».

- Det nye albumet er delt i tre. Veldig demokratisk, sier Paul Waaktaar-Savoy til Dagbladet.

Han innrømmer at han sitter på mange låter han gjerne skulle hatt med på den nye a-ha-plata.

- Særlig en del av de mørkere tingene har ikke kommet med.

- Har dette vært kilde til interne gnisninger i bandet?

Magne fornøyd

- Plateinnspillingene til a-ha har alltid vært såpeoperaer, men dette har vært den største av dem alle, sier han lakonisk.

- Kommer du til å bruke låtene som ikke har kommet med på albumet i Savoy?

- Jeg bruker de beste låtene jeg har til det prosjektet jeg til enhver tid holder på med, sier Paul Waaktaar-Savoy.

På a-has seks foregående studioalbum har Paul Waaktaar-Savoy skrevet 57 av 64 albumspor, 30 av dem alene. Til sammenlikning har Magne Furuholmen skrevet 10 låter alene og bidratt på ytterligere 16, mens Morten Harket har vært med på å skrive 6.

- Vi skriver alle sammen, og bidrar som best vi kan. Denne gangen har vi brukt mindre energi på interne problemer og mer på å sluttføre det vi har holdt på med, sier Magne Furuholmen til Dagbladet.

Han har skrevet «Forever Not Yours» sammen med Harket, og står også bak den neste singelen.

- Prosjektene vi har ved siden av a-ha farger alt vi gjør. For min egen del er jeg veldig fornøyd med låtene på det nye albumet. Det er på høyde med alt jeg har gjort tidligere, sier Magne Furuholmen til Dagbladet.

STADIONBAND: I går var a-ha på plass på Ullevaal stadion for å snakke om den historiske konserten de skal spille der 8. juni. Fra venstre: Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy.