DEBATT

Debatt: Sylvi Listhaug

Mindre plass til Listhaug

Den beste strategien for å begrense Sylvi Listhaugs populistiske budskap og hindre at det sprer seg er å slutte å reagere på alt hun sier.

Gullhaug torg 20161128:  Innvandrings- og integreringsminister i Justis- og beredskapsdepartementet  Sylvi Listhaug på kontoret . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Gullhaug torg 20161128: Innvandrings- og integreringsminister i Justis- og beredskapsdepartementet Sylvi Listhaug på kontoret . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Listhaugs innlegg om «feministeliten» står det om over alt. Jeg var selv i ferd med å poste ut et bilde av meg selv på Facebook hvor jeg holder et skilt med budskapet: #Feministelitist. Jeg endte med å ikke gjøre det. At jeg reagerer på det hun skriver, er nettopp det hun vil at jeg skal gjøre. Da får hun mer oppmerksomhet, og det har hun fått.

I «Dagsnytt atten» fikk Listhaug møte opp for å fortelle at hun ikke er en del av Eliten med stor E. Trump benyttet enhver anledning til å framføre samme budskap, nemlig vise avstand mellom han og den etablerte eliten. Listhaug fikk mange muligheter til å fremme nøyaktig samme budskap i media.

Det er vanskelig å ikke reagere på alt det Listhaug kommer med. Jeg har selv ment at fremmedfrykt og gale karakteristikker ikke må stå uimotsagt. Men jeg innser nå at det er dårlig strategi å brenne kalorier på å kommentere hver gang Trump, Carl I. Hagen eller Listhaug sier noe hårreisende.

Listhaug og co. setter premissene for debatten når alt som kommer etter deres utspill blir en reaksjon på det de opprinnelig sa. Utspill fra Listhaug som ellers kunne ha druknet i resten av mediebildet, flyter opp til overflaten og får mer og mer oppmerksomhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer