Mindre sex i «Sex og singelliv»

Det er forskjell på tv-kanalene i USA

(Dagbladet.no): Den populære tv-serien «Sex og singelliv» har sendt sin siste episode, men det betyr ikke at tv-kanalene fortsatt vil tjene penger på Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda.

Men da må serien bli litt snillere og renhåret. Ingen må støtes når tv-selskapene kjemper om seertall og reklameinntekter.

Første gang

Det er kabelkanalen HBO som står bak «Sex og singelliv», og HBO er en betalingskanal via kabel. Og så lenge folk må abonnere så gjelder andre standarder for vågalt språk og innhold. Når serien selges videre må den sensureres. Det betyr at «Bitch» blir «Witch» og at andre scener er kuttet helt bort.

Det er ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP) er det første gang at dette skjer.

- Nok frekkheter

Har så serien mistet det lille ekstra frekke som har fascinert millioner av seere verden over? Ifølge AP vil fansen kanskje mene det, mens de som ikke kjenner serien godt heller ikke merker noen forskjell. Det amerikanske magasinet TV Guide har vist den klippede versjonen til både fans og de som ikke har sett «Sex og singelliv».

- Det er er nok frekkheter til å tilfredsstille dem alle, var konklusjonen ifølge AP. Men en kritiker mener at noe mangler:

- De morsomste vitsene er borte og Kim Cattralls rolle, Samantha, har nestet mistet klørne, skriver New York Daily News-kritikeren David Bianculli.

VÅGALT:</B> «Sex og singelliv» har vært en kjempesuksess på tv. Fra venstre Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw), Kristin Davis (Charlotte York), Cynthia Nixon (Miranda Hobbes) og Kim Cattrall (Samantha Jones).