Mindre skrik

Primal Scream glefser ikke lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LES ØYAANMELDELSENE HER.

KONSERT: Det er ikke mange år siden Primal Scream hadde et revolusjonært glefs over seg på scenen. Det var noe farlig og utilnærmelig forbundet med bandets aggressive tekno/rock-crossover og Kevin Shields-assisterte, nesten helsefarlige lydvegger.

De fylte hovedscenen på Roskilde med den største selvfølgelighet og autoritet.

Det var derfor noe nedrykksaktig over Øya-programmeringen i går, da Bobby Gillespie og co. var henvist til den nest største scenen mens Oslo-bandet King Midas gjorde seg ferdig på hovedscenen. Selv om bandets siste skive ikke var all verden å skryte av, og 2007-utgaven av bandet i mangt og mye framstår som et mer ordinært band, så er de ikke så dårlige.

Når det er sagt, så var Primal Scream gjennomført bunnsolide hele veien i går.

De er et langt mer stabilt band enn de var i heisatiden på 90-tallet, og Gillespies evig holdbare rockstjernecool er fortsatt å betrakte som en form for spisskompetanse.

Problemet er selvsagt at et tverrsnitt av bandets karriere krever en enorm sjangerbredde, og langt mer enn noen forhåndsinnspilte spor for å hjelpe «Screamadelica»-sporet «Move On Up» et stykke på vei. Derfor var kanskje post-«Xtrmntr»-utgaven av bandet var så imponerende også – den var så kompromissløst prioritert på scenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer