Mindrebø, Tor

Navn:

Tor Mindrebø

Født:

1965 i Grimstad

Yrke:

Leder for Aetat Arbeidslivstjeneste i Aust-Agder

E-post:

tor@mindreboe.net

Bosted:

Bor i Grimstad sammen med Bente, Oda (6) og Anders (4)

Bakgrunn:

Har bodd flere steder i Norge og studert og jobbet. Jeg har skolert meg til naturforvalter, og har tidligere jobbet med vannforskning, stelt med miljøvern i flere kommuner, vært næringskonsulent og drevet et arbeidskontor.

Hvorfor jeg vil bli forfatter:

- Jeg syns det er godt å skrive, fordi jeg nyter de sjeldne øyeblikkene da ordene mine nesten klarer å fange en følelse. Jeg skriver fordi jeg har lyst til å skape noe, små biter av meg selv som blir synlig for andre.

Slik jobber jeg:

- Idèer og inspirasjon til diktene dukker opp uten forvarsel, helst midt i hverdagen. Andre ganger er det en mer bevisst prosess, da helst med mektig natur i nærheten - først og fremst havet. Nettene er tiden for bearbeiding, kritisk lesning og mer bearbeiding.

Min beste leseopplevelse:

- Den har jeg med jevne mellomrom, både dikt, noveller og romaner. "Kilden" av Gabriel Scott kommer ut av bokhylla jevnlig.

Fine diktere:

- Av de norske står Hans Børli og Olav H. Hauge høyt. Og Tor Ulven. Og Gene Dalby. Jeg liker Raymond Carver (les "Regn"!). Bob Dylan. Charles Bukowski.

Favorittdikt:

"Diktet jeg alltid drømte om", fordi jeg kjenner meg så fortvilet godt igjen der, og fordi det gir en vakker beskrivelse av det umulige: å fange diktet når det er der.

(Dagbladet.no 20.10.00)