Nya Vikingarna

- Mine 26 år i Vikingarna var fantastiske. Det er en epoke som har betydd mye

Men Christer Sjögren vil ikke være med på Vikingarna-gjenforeningen.

SOLOARTIST: Hans gamle bandkamerater i Vikingarna gjenforenes - uten tidligere frontfigur Christer Sjögren med på laget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SOLOARTIST: Hans gamle bandkamerater i Vikingarna gjenforenes - uten tidligere frontfigur Christer Sjögren med på laget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før helga ble det kjent at det legendariske dansebandet Vikingarna, kjent for hits som «Leende Guldbruna Ögon» og «Där rosor aldrig dör», skal gjenforenes.

Det skjer 12 år etter at bandet, med Christer Sjögren i front, satte punktum for bandvirksomheten - kun avbrutt av en TV-opptreden i sommer.

Comebacket skjer under navnet «Nya Vikingarna». Sjögren er nemlig ikke om bord på Vikingarna-skipet i dag, noe det nye bandnavnet indikerer.

- Det gamle bandnavnet er så knyttet til Christer Sjögren at man vil markere at det ikke er det som har vært tidligere, sier bandets tidligere manager Jörgen Arnemar, som nå er hyret inn som bandets konsulent, til Aftonbladet.

Uttalelsen fra Arnemar falt under en pressekonferanse fredag, der også Sjögren var til stede.

TAR OVER MIKROFONEN: Christer Sjögren overlater Vikingarna-mikrofonen til tidligere Elvis-imitator Kenneth Wahlberg. Her er begge avbildet på pressekonferansen fredag. Foto: Robin Lorentz-Allard / Aftonbladet / IBL / NTB Scanpix
TAR OVER MIKROFONEN: Christer Sjögren overlater Vikingarna-mikrofonen til tidligere Elvis-imitator Kenneth Wahlberg. Her er begge avbildet på pressekonferansen fredag. Foto: Robin Lorentz-Allard / Aftonbladet / IBL / NTB Scanpix Vis mer

Til de oppmøtte mediene forklarte Sjögren selv hvorfor han ikke er med på comebacket:

- Da vi sluttet i 2004 ga vi beskjed om at det var siste oppsetning med bandet. (...) Siden kom «Tack för dansen», og det var gøy. Mine 26 år i Vikingarna var fantastiske. Det er en epoke som har betydd mye, sier den tidligere danseband-profilen ifølge Aftonbladet.

Videre legger 66-åringen til at han synes det er gøy at bandet gjenforenes.

- Potensialet for at Nya Vikingarna skal lykkes er stort. Jeg fortsetter mitt artisteri og støtter dette, fortalte Sjögren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer