Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Mine tanker går til de stakkars folkan som bor sørpå. Så da har vi her i nord startet innsamling av kanoer, flåter og tepper

I 17. mai-toget i Alta gikk dem på ski og i Bardufoss var det så kaldt en dag i mars at glørne i peisen fraus til is og vottan på Coopen ble solgt MED neglebitt.

RUSSERVARME: Tom Karoliussen melder om 25 grader i Bodø og Tromsø i dag og sender varme tanker til folk sørpåø
RUSSERVARME: Tom Karoliussen melder om 25 grader i Bodø og Tromsø i dag og sender varme tanker til folk sørpåø Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mine tanker i kveld går til de stakkars folkan som bor sørpå. Det er meldt 50-60 millimeter nedbør på Sør- og Østlandet i morgen og Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel.

Her nordpå er det meldt godvær i ei uke etter en vinter hvor det har kommet ned 50-60 METER nedbør enkelte plasser, i form av snø.

I Steigen regna det så mye i april at en bonde i Leinesfjorden måtte ta svømmeknappen i sølv, for å komme sæ til kjøkkenet førr å hent sæ ei øl i kjøleskapet.

Han hadde en nabo som skulle selge huset sitt. Han hadde visning på huset i Leinesfjorden, men det ble solgt usett i Nordfolda fordi elva flaut over og tok huset med sæ dit.

I 17. mai-toget i Alta gikk dem på ski og i Bardufoss var det så kaldt en dag i mars at glørne i peisen fraus til is og vottan på Coopen ble solgt MED neglebitt. I Bodø kom det 190 millimeter nedbør klokka 13.45 på tirsdag, blandet med en vindstyrke som hadde stengt samtlige flyplasser og fjelloverganger sør for Mo i Rana i flere dager.

Ikke en eneste gang ble det sendt ut noe OBS-varsel.

Det eneste som ble varslet var at vaktmesteren på rådhuset i Gryllefjord måtte spikre andre strøket med maling på røstveggen, og alle som var på elgjakt fikk ikke lov til å avfyre skudd i medvind.

Så da har vi her i nord startet innsamling av kanoer, flåter og tepper til de som kommer til å bli flom-rammet sørpå.

Det vil også bli arrangert svømmekurs for søringer på NRK1 klokka 19.30 i morgen kveld. Fauske trykkeri har også trykt opp matkuponger i tilfelle forsyningene sørpå bryter sammen som følge av 50-60 millimeter nedbør.

For å si det sånn; 50-60 millimeter nedbør er det man pessa i Steigen etter en god fest på samfunnshuset! Heia Glimt!!!

Hele Norges coronakart