RUSSERVARME: Tom Karoliussen melder om 25 grader i Bodø og Tromsø i dag og sender varme tanker til folk sørpåø
RUSSERVARME: Tom Karoliussen melder om 25 grader i Bodø og Tromsø i dag og sender varme tanker til folk sørpåøVis mer

Mine tanker går til de stakkars folkan som bor sørpå. Så da har vi her i nord startet innsamling av kanoer, flåter og tepper

I 17. mai-toget i Alta gikk dem på ski og i Bardufoss var det så kaldt en dag i mars at glørne i peisen fraus til is og vottan på Coopen ble solgt MED neglebitt.

Meninger

Mine tanker i kveld går til de stakkars folkan som bor sørpå. Det er meldt 50-60 millimeter nedbør på Sør- og Østlandet i morgen og Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel.

Her nordpå er det meldt godvær i ei uke etter en vinter hvor det har kommet ned 50-60 METER nedbør enkelte plasser, i form av snø.

I Steigen regna det så mye i april at en bonde i Leinesfjorden måtte ta svømmeknappen i sølv, for å komme sæ til kjøkkenet førr å hent sæ ei øl i kjøleskapet.

Han hadde en nabo som skulle selge huset sitt. Han hadde visning på huset i Leinesfjorden, men det ble solgt usett i Nordfolda fordi elva flaut over og tok huset med sæ dit.

I 17. mai-toget i Alta gikk dem på ski og i Bardufoss var det så kaldt en dag i mars at glørne i peisen fraus til is og vottan på Coopen ble solgt MED neglebitt. I Bodø kom det 190 millimeter nedbør klokka 13.45 på tirsdag, blandet med en vindstyrke som hadde stengt samtlige flyplasser og fjelloverganger sør for Mo i Rana i flere dager.

Ikke en eneste gang ble det sendt ut noe OBS-varsel.

Det eneste som ble varslet var at vaktmesteren på rådhuset i Gryllefjord måtte spikre andre strøket med maling på røstveggen, og alle som var på elgjakt fikk ikke lov til å avfyre skudd i medvind.

Så da har vi her i nord startet innsamling av kanoer, flåter og tepper til de som kommer til å bli flom-rammet sørpå.

Det vil også bli arrangert svømmekurs for søringer på NRK1 klokka 19.30 i morgen kveld. Fauske trykkeri har også trykt opp matkuponger i tilfelle forsyningene sørpå bryter sammen som følge av 50-60 millimeter nedbør.

For å si det sånn; 50-60 millimeter nedbør er det man pessa i Steigen etter en god fest på samfunnshuset! Heia Glimt!!!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.