- Mine verste fordommer er bekreftet

Anne Holt er sjokkert over medienes håndtering av Anonym-saken

KRITISK:  Anne Holt forteller at Anonym-stuntet var del av researchprosessen i et nytt bokprosjekt som handler om de nye mediene. Hun mener informasjon fra blogger videreformidles ukritisk av journalister. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
KRITISK: Anne Holt forteller at Anonym-stuntet var del av researchprosessen i et nytt bokprosjekt som handler om de nye mediene. Hun mener informasjon fra blogger videreformidles ukritisk av journalister. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Møt den virkelige «Anonym» i nettmøte i morgen klokka 12.(Dagbladet): Anne Holt har vært de siste dagenes store snakkis i kulturmediene. På fredag hevdet hun på bloggen sin at hun er forfatteren bak pseudonymet Anonym, i går avkreftet hun påstanden på samme blogg.

Saken har  satt fart i diskusjonene om hvem som er Anonym, forfatteren bak romaner som Kongepudler og Kindereggeffekten, der kultureliten og politikere harselleres med.

- Mediene lar seg manipulere Holt har ikke villet snakke med pressen om stuntet. Nå tar hun imidlertid bladet fra munnen, og bekrefter overfor Dagbladet at stuntet var reseach til et nytt bokprosjekt som handler om den nye medievirkeligheten.

- Mediene lar seg lett manipulere, og innhold i blogger blir ofte videreformidlet ukritisk. Det går så kjapt, og det en farlig utvikling. Dette er jo et godt eksempel, sier Anne Holt.

- Tenk om jeg ville skade noen Holt sier hun har fått bekreftet sine verste forestillinger om mediene og hvordan en sak kan ta av.

- Tenk om jeg hadde satt ut et rykte for å skade noen, for eksempel rett før valgkampen, sier Anne Holt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer