Mini, pop og sexy

Moteuka i Paris er over. 60- og 80-tallsvinder blåste over mange av høst- og vintermotene, med miniskjørtet som desidert ener.

PARIS (Dagbladet): Samtidig skal det være sexy og gjerne litt luksuspreget. Med klare popfarger.

Kort resymert blir motene kortere, mer grafiske, svartere, mer sporty og desidert mer 60- og 80-tallspreget. Legg merke til at etter hvert som skjørtene kryper oppover skal ører og hals tildekkes, ofte begravd i enorme krager, som hos Givenchy. Og modellene på catwalkene var ofte hyllet inn i lær.

Op og pop

Stoffene var ofte Op og fargene pop. Det var mye grafisk, gjerne svart-hvitt, som hos Alexander Mc Queen. Det virket som om kreatørene hadde tatt fra hverandre plaggene for å sette dem sammen på en ny måte. Det ga ofte inntrykk av volum, som hos Vivienne Westwood, med plagg på plagg.

Skimotene vandret inn på catwalken. Strekkbukser gikk igjen hos mange designere, og Stella McCartney ga anorakken et mer sexy preg. Enda mer sexy var modellene til for eksempel Tom Ford hos Yves Saint Laurent, med en gjennomsiktig trend.

Stjerner

Stjernene var som vanlig og hentet inspirasjon til den nye garderoben. Det gjelder for eksempel Kylie Minogue hos Chloe, Marianne Faithfull og Kate Moss hos Chanel, Sharon Stone hos Michael Kors, Sophie Elliot Bexter hos Louis Vuitton eller Gwen Stefani, vokalist i gruppa No Doubt, hos Dior.

LUFT: En av modellene til Tom Ford hos Yves Saint Laurent viser hva et luftig antrekk er.
RØDSTRØMPE: Phoebe Philo hos Chloe er ansvarlig for dette antrekket.
STILIG: Dette antrekket er designet av Stella McCartney.