«Minibanden» klar til opptak

Hele miniatyrutgaven av Olsenbanden er klar, og nå starter 60 dagers filmopptak i den største TV2-satsingen for barn noensinne. Resultatet kommer i desember.

«Olsenbandens første kupp - historien om Olsenbanden som barn» kommer på TV2 som daglig adventsserie. 4500 barn meldte seg da TV2 etterlyste interesserte. I går ble ti av dem presentert. Og her er gamle kjenninger: Egon, Kjell, Benny, Valborg, Dynamitt-Harry og Hermansen - om enn noen kilo lettere og år yngre enn de kjente originalene.

Streng sommer

Aksel Støren Aschjem på 11 år fra Trøgstad har verken røykt sigar eller sittet i fengsel, men virker likevel troverdig som frontfigur Egon Olsen.

- Han er liksom sjefen, da. Liker ikke at noen skal være over ham. Vet ikke om jeg er helt slik selv, men han er i alle fall kul, sier Aksel, som i sommer har fått forbud mot å klatre i trær, spille fotball, råsykle og å oppholde seg for lenge i sola.

Olsenbanden-serien vil bli til sammen knappe ti timer lang og fordeler seg på 24 episoder à 24 minutter. Serien har et budsjett på 18 millioner kroner.

To regissører

Seriens regissører er Arne Lindtner Næss og Beate Eriksen. Førstnevnte hadde regien på fjorårets Vazelina-serie på TV2, mens Beate Eriksen nylig regisserte en barneforestilling i Lillestrøm. Hun har også regierfaring fra ti «Hotel Cæsar»-episoder.

- Det blir en utfordring med så mye innspilling og så mange unger. Men det viktigste blir å huske at dette skal være en lek for alle, sier Lindtner Næss.

TV-STJERNER: Regissørene Arne Lindtner Næss og Beate Eriksen med miniutgaven av Olsenbanden, som blir årets førjulsserie på TV2. Fra venstre: Dynamitt-Harry (Jakob Schøyen Andersen), Kjell (Thomas Engeset), Benny (Lars Berteig Andersen) og Egon (Aksel Støren Aschhjem).Foto: TOM MARTINSEN