Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Miniguide»

Av David Skaufjord.

|||PRESENTASJON:

Tegneserien Miniguide tar for seg og presenterer populærkulturelle fenomener, begreper, biografier, pragmatiske triks som hvordan jukse i kortspill og dirke låser, nyere og eldre forskning, nyhetssatire med mer, alt i stripeformatet på 3 ruter. All informasjonen er reell og etterprøvbar, i tillegg til å forhåpentlig være presentert i et morsomt og tilgjengelig format.

Vedlagt er et representativt utvalg av mer eller mindre tilfeldige emner. Stripene er presentert gjennom tegneren selv, en uhelbredelig informasjonsjunkie. Konseptet og formen er enhetlig og identifiserbar, og innholdsmulighetene er brede. I dag lærte jeg for eksempel hvordan jeg skulle lage en kniv av en sigarett, og leste ferdig biografien til Peter Wessel Zappfe, noe som er selvsagte temaer uten at det faller utenfor konseptrammen. Jeg ønsker at serien både skal være original og tilgjengelig, altså ikke fremmedgjørende selv om man i utgangspunktet ikke skulle ha noen umiddelbar interesse for akkurat disse temaene.

Personlig elsker jeg tegneserier, men føler at idealet for stripeserier er litt satt i formen og ønsker å eksperimentere innenfor dette. Ut over dette er jeg 100% avhengig av å tjene masse penger på kort tid, ettersom jeg skylder om lag en halv million kroner, 50.000 av dette i mastercardgjeld, så jeg håper dagbladets jury vil ta det med i betraktningen. De andre som deltar har garantert dagjobber. Alt jeg vil er å kunne stå opp om morgenen, drikke 2 liter kaffe og lese BoingBoing,  TIME, Wired, Aftenposten, en bok, se en film, og på slutten av dagen lage en stripe om det jeg har opplevd for så å gå ut og bekjempe kriminalitet i ly av natten. Tro ikke at jeg lyver.

Om tegneren:
Jeg er i slutten av 20-årene, og tjener mine penger som skribent, manusforfatter, reklameskuespiller, foreleser og privatetterforsker. Jeg er utdannet fra Universitetet i Oslo og Bergen hvor jeg tok alle fag jeg kom over, kun på grunnfagsnivå, helt til Lånekassa bestemte seg å bli en bitch fra helvete som kuttet meg av.

Jeg har studert under hypnotisøren Paul McKenna i London i en 2-års periode, samt jobbet som assistent på hans seminarer og show. Jeg har hatt hovedrollen i en norsk spillefilm, trener mixed martial arts (MMA), er skarpskytter og medlem av Mensa Norge. Jeg beskriver min egen tegnestil som koselig og slurvete, og kommer mest sannsynlig aldri til å bli bedre til å tegne men vil heller aldri gå tom for temaer.

eg er mest populær blant kvinner i 40-årene, til min store frustrasjon, og sannsynligvis den eneste personen i kulturnorge som ikke stemmer blodrødt. Jeg er 1/16 sigøyner, og skriver de fleste seriene mine høy på adrenalin, noe som gjør at jeg ofte må dementere og si imot meg selv. Dette er en alt for lang redegjøring, jeg tar selvkritikk.

image: «Miniguide»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media