Ministeren reddet fotball-EM

Nils Henrik Wærstad banket opp Einar Førde for å få reise til fotball-EM som reporter. Nå har Ellen Horn reddet TV-jobben for Nils og Ronny.

TV-journalistene Ronny Kristoffersen og Nils Henrik Wærstad gjorde storsuksess med reiseprogrammene «Walk-about». Serien ble avsluttet med at de «kjøpte» Jaguar på Einar Førdes kredittkort, og kringkastingssjefen reagerte med raseriutbrudd. Sist jul laget humoristene et nytt NRK-innslag der Førde fikk juling av storvokste Nils. Nå fortsetter tumultene på TV.

Nils og Ronny er nemlig hyret inn som NRKs stuntreportere under fotball-EM som starter lørdag.

I går reddet kulturminister Ellen Horn EM-innslagene.

Reisenekt

- Einar Førde nektet oss å dra etter at jeg banket ham opp. Derfor gikk vi til sjefen hans, kulturministeren, og ba om hjelp, forklarer en handlekraftig Wærstad.

- Ta en liten telefon til Førde, da. Det kan vel ikke koste så mye å ta en telefon? tryglet landslagets spiller nr. 0, Nils Henrik Wærstad, mens kameraene gikk for fullt på Horns kontor.

Plassert i statsrådsskinnstolen slo den ferske ministeren opp latterdøra på vidt gap og ordnet sakene. Men en formaning måtte hun sende med dem:

- Dere må skjerpe dere. Husk at dere er Norges ambassadører under EM. Du kan ikke fortsette å banke opp folk, Nils!

Sjokotest

- Jeg skal i hvert fall ikke fike til nordmenn. Men belgiske drosjesjåfører kan vente seg litt ørevarming, repliserer Nils, mens han forklarer at han har kropp til den forestående EM-jobben:

- Rolv Wesenlund har gjort jobben tidligere. Jeg er like stor som ham .

- Dette TV-innslaget er «veien til EM». Underveis i mesterskapet skal vi lage et drøyt dusin nye innslag for NRK. Sjokoladetesting, rekonstruksjon av slaget ved Waterloo og mye annet gøy. Litt informasjon også, men mest moro, sier Ronny Kristoffersen, mens han setter en banebrytende rekord på Horns parkett: seks triksinger med fotballen mellom ministerens kunstskatter på vegger og bord.

Dét kunne blitt dyrt, Einar Førde!