Minken Fosheim

Når du som 16-åring kommer til skolen utkledd som troll fordi du ikke har rene klær hjemme, kan det tippe to veier. Minken Fosheim klarte seg imidlertid bra. Selv om hun giftet seg i bestemorens nattkjole med et brudeslør av gasbind.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To om Minken Fosheim

Favoritter m.m....

Men hun lurer oss. Minken Fosheim kommer til intervjuet som dame, i tekkelig mørkt skjørt, og bedyrer at hun går kledd helt vanlig til hverdags. Som alle oss andre. Som alle oss andre som har hatt en far som så sin førstefødte datter i vogga og syntes hun liknet en mink, og således fant fram til et av etterkrigstidas rareste jentenavn. Bare det at navnepolitiet ikke godtok Minken, og det mer prosaiske Birte ble valgt for likningsprotokollene.

Og selv om hun egentlig skal leve langs innsjøer og vassdrag, og spise fisk, frosk, kreps, fugl og småpattedyr, ble det da menneske av henne. Hun har forekommet aller mest i TV, med deltakelse i 200 fjernsynsprogrammer. Høydare er «God bok», «Huset med det rare i», og rollen som Karls søster i «Karl & co».

Når hun ikke er på TV har hun mer enn nok med villaen hjemme i Josefines gate, der Minken driver Barneteateret med 170 unger. Men tid innimellom har det blitt, og det har hun brukt på eventyr-CD, -bøker og konserter med klassiske komponister. Som igjen har ført til Oslo Bys kunstnerpris, Bokklubben Barns ærespris og Riksmålsprisen. Puh.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer