MinMote klages inn til PFU på grunn av dette

Får penger om du vil kjøpe klærne de skriver om.

- VELDIG SPESIELT: Generalsekretær i PFU, Kjersti Løken Stavrum, reagerer på MinMotes nye praksis med å lenke til nettbutikker. Hvis ikke nettstedet blir klaget inn til PFU av noen andre, vil hun selv bruke initiativretten. Foto: Faksimile fra MinMote
- VELDIG SPESIELT: Generalsekretær i PFU, Kjersti Løken Stavrum, reagerer på MinMotes nye praksis med å lenke til nettbutikker. Hvis ikke nettstedet blir klaget inn til PFU av noen andre, vil hun selv bruke initiativretten. Foto: Faksimile fra MinMote Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Motenettstedet MinMote har innført en ny praksis hvor de lenker til nettbutikker når de omtaler enkelte produkter. 

I nettsaker hvor produkter fra nettstedet Sobazaar omtales, får du muligheten til å klikke deg videre og kjøpe det omtalte produktet. Gjør du det, så får VG penger fra Sobazaar.  Tjener penger på salg Det bekrefter VG-redaktør Torry Pedersen.

- Det innebærer at deler av inntektene fra salget tilfaller VG dersom leseren klikker seg videre via MinMote og kjøper et produkt, sier han til NRK. 

Pedersen presiserer at MinMote-journalistene velger hvilke produkter de skal omtale helt uavhengig av avtalen med Sobazaar, og dette er en måte å drive journalistikk på som er vanlig i mange land. 

Klages inn for PFU Leder for Pressens Faglige Utvalg (PFU), Kjersti Løken Stavrum, er bekymret over saken. Til Dagbladet sier hun at hun vil få prøvd VG inn for PFU, for mulig brudd på tekstreklameplakaten og Vær Varsom-plakaten. 

- Jeg syns dette er veldig spesielt. En så nær kobling har jeg aldri sett før, og jeg tror vi er helt nødt til å få dette testet i PFU, sier Løken Stavrum. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer