«Minneboka» om Michael Jackson

Luksuriøs minnebok for Michael Jackson-fans.

MANGE BIOGRAFIER: Michael Jackson har fått mange biografier etter at han døde for et år siden. 
Foto:  Mette Møller / Dagbladet
MANGE BIOGRAFIER: Michael Jackson har fått mange biografier etter at han døde for et år siden. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: I neste uke er det ett år siden Michael Jackson forlot kloden, en sorti som fikk fans over hele verden til å valfarte til Los Angeles for å vinke ham farvel.

En av dem var Stein Johan Grieg Halvorsen alias Steinjo, som i et forord til denne ferske Jackson-biografien på norsk forteller om sin hengivenhet for den avdøde pophelten.

«Bedre enn a-ha» Grieg Halvorsen både møtte Jackson på Valle Hovin og var til stede under minnehøytideligheten i Staples Center. Han ble fanget inn av idolet i 12 års alderen, og skrev følgende linjer i Pusur-dagboka han hadde på den tida:Michael Jackson du er kul Du danser som en spretten fugl Musikken din ja den er bra I hvert fall bedre enn aha

Forfatteren av boka «Michael Jackson Treasures», Jason King, ble fanget inn av Jacksons magi allerede som seksåring . Både han og den jevnaldrende Steinjo forteller hvordan de ble besatt av å ligne Jackson, lære seg å se ut som og danse som ham.

Trolig er dette typisk for den effekten Jackson hadde på den generasjonen som ble født midt på 1970-tallet. De fikk sin Elvis, en pophelt så særpreget på alle måter at han lot seg imitere av tenåringer som lengtet etter å bryte gjennom pubertetens famling og finne det man måtte ha av engler og demoner bak kviser og keitethet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer