Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Minnekonsert for Jokke

Backstreet Girls og de Lillos er noen av de som hyller avdøde Joachim Nielsen med minnekonsert på Rockefeller i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frontfiguren i Jokke og Valentinerne, Joachim Nielsen ble 36 år. Siden debutalbumet «Alt kan repareres» kom i 1986 har Jokke vært en av Oslos mest særegne rockeartister.

En rekke artister står på scenen på Rockefeller for å hedre den legendariske undergrunnspoeten, som døde for litt over ett år siden. Jokke var kultsangeren fra Oslos undergrunnsmiljø som ble folkelig rockehelt, Spellemannprisvinner, og som tre ganger mottok gullplate.

Tekstene hans handlet ofte om livet på samfunnets skyggeside, men var sjelden uten humoristisk snert. Joachim Nielsen var en av norsk rocks ærligste og mest elskede personligheter gjennom halvannet tiår.

Inntektene fra minnekonserten som arrangeres av Joachim Nielsens venner og familie, går til Regnskogsfondet i Norge. Foruten Jokkes egne Valentinere og Tourettes, står også backstreet Girls, Klovner i Kamp, de Lillos, Andrej Nebb med Mercury Motors og en rekke andre musikere på scenen på Rockefeller denne kvelden.

Jokkes plateselskap S2 Records jobber for tiden med å sette sammen et minnealbum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!