<strong>VILLE BEKLAGE:</strong> Taggingen på to av minnesmerkene for holocaustofre førte i går til både provokasjon og tårer. Nå har familien fått en unnskyldning. Foto: Privat
VILLE BEKLAGE: Taggingen på to av minnesmerkene for holocaustofre førte i går til både provokasjon og tårer. Nå har familien fått en unnskyldning. Foto: Privat Vis mer

Minnesmerkene til Dans familie ble nedtagget. I dag tidlig våknet han til blomster - og en lapp

Taggeren ville beklage. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I et innlegg publisert hos Dagbladet i går skriver Linn W. Rosenborg om «Stolpersteine» - steiner som de siste årene er blitt lagt ned i norske gater til minne om holocaustofre.

«Når det popper opp et bilde i min Twitter-feed som viser at to av disse stenene i Oslo er blitt vandalisert blir jeg først trist, deretter forbanna .Hvordan er det mulig å være så patetisk og historieløs?», spør hun.

- Kan ikke annet enn å grine

Videre oppfordrer Rosenborg den skyldige til å vaske steinene.

I går kveld kunne Vidar Atne, daglig leder for Stopp Tagging AS, meddele at taggingen var fjernet.

«Tror ikke de som har tagget dette, som du så fint skriver Ref: kryper deg tilbake og vasker stenene.. Valgte vi å sende en bil som var i nærheten for å fjerne det», skriver han til Linn Rosenborg på Facebook.

- Jeg ble provosert og forbanna. Det er ikke mye tagging som provoserer meg lenger, men dette provoserte. Jeg så at en av de ansatte bare var noen minutter unna, så jeg forklarte hvor han skulle dra, så han kunne fjerne det, sier Atne til Dagbladet.

Linn Rosenborg blir glad. Skriver et nytt innlegg.

«Noen ganger, folkens. Noen ganger blir jeg så glad for menneskers tilsynelatende små handlinger, at jeg ikke kan annet enn å grine».

- Eneste minnestedet vi har

Men det er ikke bare Linn Rosenborg som er glad. Det er også Dan Brattvik, som hadde sine egne familiemedlemmers navn innfelt i steinene som ble tagget på.

<strong>FJERNET:</strong> Taggingen på to av minnesmerkene for holocaustofre I Brugata i Oslo provoserte i går kraftig. Nå er skriften fjernet. Foto: Stopp Tagging AS
FJERNET: Taggingen på to av minnesmerkene for holocaustofre I Brugata i Oslo provoserte i går kraftig. Nå er skriften fjernet. Foto: Stopp Tagging AS Vis mer

«Det er mine onkler og min bestefar som ble kludret til. Med en gang jeg fikk melding om taggingen dro jeg ned til Brugata for å prøve å fjerne det. Til min store glede oppdaget jeg at taggingen var fjernet», skriver han under Vidar Atnes bilde på Facebook.

Det var den kommentaren som gjorde at Rosenborgs tårer startet å trille.

- Jeg var veldig lei meg i går. Dette har gått veldig inn på meg. Dette er det eneste minnestedet vi har etter femti år. Steinene ble lagt ned for et år siden og vi var veldig glade for at det skjedde. Derfor ble vi også utrolig lei oss i går, sier Dan Brattvik til Dagbladet.

Våknet til roser og en lapp

I dag tidlig begynte også han å grine. Tårer av samme sort som Rosenborgs.

- Samboeren min går tur hver morgen. Da hun kom tilbake i morges fant hun en blomsterbukett foran bilen vår hjemme på Nesøya. Hun forteller meg hva hun har funnet og lurer på om det er blomster jeg har kjøpt, men som jeg har glemt å gi til henne.

<strong>BEKLAGET SEG:</strong> Taggeren leverte i løpet av natta en bukett med roser og en lapp til Dan Brattvik. Foto: Privat
BEKLAGET SEG: Taggeren leverte i løpet av natta en bukett med roser og en lapp til Dan Brattvik. Foto: Privat Vis mer

Men det var ikke Brattvik som hadde kjøpt buketten med roser.

- Vi åpner buketten og ser at det ligger en lapp der. Det var fra han som hadde tagget. En flott, flott lapp hvor han skriver at han beklager. En tåredryppende lapp. Han har dratt ut til oss i natt og lagt den der. Det er et stort plaster på ståret og det viser at det finnes gode mennesker i dette landet.

«Det var ikke ment å bli slik. Dette rettferdiggjør det ikke, men vil beklage hva jeg gjorde. Nattesynet og min uvitenhet gjorde at jeg skrev på deres kjæres minnesmerker, og det var vondt å se. Jeg ville aldri gjort det om jeg visste hva det betydde. Beklager igjen. Med all respekt.»

- Jeg synes dette var veldig hyggelig i all elendighet. Og jeg kunne godt tenke meg å treffe ham og ta en brus, sier Brattvik om taggeren.

Hendelsen førte til at også Linn Rosenborg måtte trekke på smilebåndet. I dag skriver hun: «Mr. Tagger-writer-grafittiman - du er ikke et rasshøl».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer