Minnet sin avdøde kollega i tårevåt tale

James Gandolfini ble hedret under nattens Emmy-utdeling.

(Dagbladet): Blant gledeshyl og takketaler ble det under nattens Emmy-utdeling også holdt flere taler til minne om avdøde skuespillere.

Edie Falco som spilte James Gandolfinis kone i den populære serien «The Sopranos», holdt en tårevåt tale for å hedre sin kollega som gikk bort i sommer.

Tårevåt minnetale - Dere kjente alle skuespilleren James Gandolfini. Jeg var heldig nok til å kjenne mannen Jim, i ti år som hans kollega og liksom-kone, og i mange år som hans venn. Og det er Jim, den kjære mannen, jeg vil savne mest av alt, sa en gråtkvalt Falco på scenen

Gandolfini døde i juni i år av hjerteinfarkt, 51 år gammel, og vil for alltid bli husket for sin rolle som mafiabossen Tony Soprano i HBO-serien «The Sopranos». Edie Falco spilte hans kone i seks år.

- Han hadde et fantastisk varmt hjerte. Han var snill, og unikt generøs. Man fikk følelsen av at Jim aldri ble helt komfortabel med oppmerksomheten han fikk. Ofte fordi han sa det hver gang han fikk mulighet. Han var mye mer interesert i å sette fokus på de menneskene han mente var mer verdige, sa Falco.

Deler av minnetalen kan du se i videoen øverst i saken.

Hedret kollega Også skuespiller Jane Lynch hedret sin avdøde kollega i en tale under nattens Emmy-utdeling. Cory Monteith, som spilte i serien «Glee» sammen med Lynch, døde i juli av en overdose, bare 31 år gammel.

Lynch beskrev sin tidligere kollega som en talentfull og fantastisk ung mann, som var verdig all den kjærligheten hans fans viste ham, ifølge Eonline.

- Det er spesielt og kanskje litt merkelig hvordan TV-serier blir som en familie. Denne sommeren opplevde «Glee» en tragisk bortgang i sin familie, sa Lynch i talen, og fortsatte:

- Cory var en vakker sjel. Han var ikke perfekt, noe mange av vi som er her i kveld kan kjenne oss igjen i. Hans død er en tragisk påminnelse om den meningsløse ødeleggelsen avhengighet fører med seg.

Også de avdøde skuespillerne Jean Stapleton, Jonathan Winters og Gary David Goldberg ble hedret under prisutdelingen.