#Metoo i Hollywood

Minnie Driver raser etter #metoo-utspill fra mannlig kollega: -La kvinnene ta seg av snakkingen

- Det er forskjell på rumpeklapp og voldtekt, sier Matt Damon. Det har fått Minnie Driver til å se rødt.

RASER: Minnie Driver raser mot Matt Damon og andre menn som uttaler seg om mishandling og seksuelle overgrep av kvinner. - La kvinnene få ta seg av snakkingen, sier Driver i et intervju med avisa The Guardian. Foto: NTB scanpix / REUTERS / Danny Moloshok
RASER: Minnie Driver raser mot Matt Damon og andre menn som uttaler seg om mishandling og seksuelle overgrep av kvinner. - La kvinnene få ta seg av snakkingen, sier Driver i et intervju med avisa The Guardian. Foto: NTB scanpix / REUTERS / Danny MoloshokVis mer

(Dagbladet): Det koker fremdeles i Hollywood etter Weinstein-avsløringene og metoo-kampanjen.

Nå er det Hollywood-stjerna Minnie Driver (47) som raser mot skuespillerkollega Matt Damon (47), etter at Damon uttalte seg om metoo-avsløringene i et intervju med ABC News i forrige uke.

- Forskjell på rumpeklapp og voldtekt

I intervjuet sier Damon blant annet at han mener det er forskjell på gradene av mishandling:

- Jeg tror vi står ved et veiskille. Jeg synes det er fantastisk at kvinner føler de har fått styrken til å fortelle historiene sine, og det er helt nødvendig ..., sier Matt Damon i intervjuet, før han fortsetter med det som får Minnie Driver til å se rødt:

- Jeg mener at det er et helt spektrum av oppførsel. Og vi blir nødt til å finne ut av - du vet, det er en forskjell mellom å klappe noen på rumpa og voldtekt eller barnemishandling, ikke sant?

- SERIØST?

Minnie Driver, som tidligere har datet Matt Damon, og som spilte sammen med skuespilleren i den Oscar-belønte filmen «Good Will Hunting», gir utløp for noe av sin frustrasjon i et innlegg på Twitter:

- Gud Gud, SERIØST? Skriver hun, og fortsetter:

- Det er så mange menn som jeg er glad i som IKKE refererer til forskjellen mellom seksuell dårlig oppførsel, overgrep og voldtekt som en unnskyldning, eller verre - vårt problem. For noen baller ...

I et intervju med The Guardian sier Driver at Damons uttalelser fikk henne til å ta bladet fra munnen. Blant annet sier hun at hun ikke kan forstå hvordan Matt Damon kan forsvare menn som Louis CK.

- Det virker som han tror at det ikke var så ille det Louis CK gjorde, fordi han ikke voldtok noen. Men det finnes ikke noe hierarki for mishandling - som at hvis en kvinne blir voldtatt, så er det mye verre enn hvis en kvinne får se en penis hun ikke har bedt om, eller lyst til å se ... du kan ikke si til disse kvinnene at en av dem skal føle seg verre enn den andre, sier Driver til The Guardian.

- La kvinnene snakke

Videre sier Driver at hun tror menn har en begrenset evne til å forstå hva mishandling faktisk innebærer.

- Helt ærlig så tror jeg de må forstå det, før de kan belære kvinne om hennes mishandling. En mann kan ikke gjøre det. Ingen kan gjøre det. Det er så individuelt og så personlig, så når en mektig mann står fram og begynner å diktere vilkårene, er det forargelig, uavhengig om hva som er hans hensikt, sier hun.

Til sist kommer hun med en slags formaning til menn som snakker om seksuell trakassering og overgrep i forbindelse med metoo-kampanjen:

- Alt er faen så galt, og alt er ille - og helt til du klarer å se alt samlet under en paraply, er det ikke din jobb å klassifisere eller avgjøre hva som er ille, og hva som ikke er det. La kvinnene ta seg av snakkingen nå. Nå er det på tide at menn for en gangs skyld bare lytter og ikke har en mening om dette, sier hun.