Anmeldelse: Minor Majority - «Napkin Poetry»

Minor Majority gjør det de kan - på godt og vondt

Første album på ti år.

HØYT OPPE: Minor Majority er høyt oppe foran bandets comebackalbum «Napkin Poetry», men Dagbladets anmelder er ikke helt fornøyd. I midten: Låtskriver, vokalist og gitarist Pål Angelskår. Foto: Eivind Stoud Platou
HØYT OPPE: Minor Majority er høyt oppe foran bandets comebackalbum «Napkin Poetry», men Dagbladets anmelder er ikke helt fornøyd. I midten: Låtskriver, vokalist og gitarist Pål Angelskår. Foto: Eivind Stoud Platou Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Vi er mange som i utgangspunktet ønsker Minor Majority velkommen tilbake, basert på gamle bravader. Bandet var ganske store her hjemme da de ga seg i 2010, ett år etter albumet «Either Way You Think I Know». Siden 2016 er flere digitale singler gitt ut. Comeback-albumet «Napkin Poetry» kommer derfor ikke som noen stor overraskelse.

Ikke innholdet heller.

Gamle tanker

For - mer overraskende er det at det ikke er tenkt så mange nye tanker siden sist.

Det er forsåvidt greit å forelske seg i et lydbilde, men det kan fort oppleves som utdatert. Det som fungerte for ti år siden er kanskje ikke like spennende nå.

Hitsingler

Minor Majority har altså holdt seg til oppskriften på det som la grunnlaget for suksessen, album nummer tre og fire. Gjennombruddsalbumet «Up For You & I» (2004) hadde flotte låter som «She Gave Me Away» og «This Time» og Spellemann-belønte «Reasons To Hang Around» (2006) bød på bl.a. «Come Back To Me» og «Supergirl» - alle livefavoritter som helt sikkert blir hentet fram når bandet snart legger ut på en lang turné.

Tolv «nye» låter

Låtskriver og vokalist Pål Angelskår solodebuterte i 2012 og fulgte opp i 2015, men det kunne like gjerne vært Minor Majority-album. Det er vanskelig å unngå. Den milde stemmen hans er ikke til å ta feil av, og peis- og stearinlysstemningen er intakt på soloplatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer