«Nesten voksen»

- Minoriteter betaler for NRK. Dette føles som dugnadsarbeid uten saft og kaker etterpå

Reagerer på NRKs uttalelse om at de «ikke fant» flerkulturelle skuespillere.

FÅR KRITIKK: NRKs nye lørdagssatsning «Nesten voksen» kritiseres for å ikke speile Norges demografi godt nok. Bak fra venstre: Jenny Skavlan, Nils Jørgen «Jøgge» Kaalstad og Noah Gylver. Foran: Frida Torkildsby og Sophus Tangerås. Foto: NRK
FÅR KRITIKK: NRKs nye lørdagssatsning «Nesten voksen» kritiseres for å ikke speile Norges demografi godt nok. Bak fra venstre: Jenny Skavlan, Nils Jørgen «Jøgge» Kaalstad og Noah Gylver. Foran: Frida Torkildsby og Sophus Tangerås. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette handler ikke om rasisme, men om manglende kunnskap og forståelse for mangfold og andre kulturer. Charlo Halvorsen i NRK skal ikke svartmale skuespillere med flerkulturell bakgrunn, sier skuespiller Ghopi Prabaharan (32) til Dagbladet.

Han reagerer på uttalelsen til NRKs underholdningsredaktør, Charlo Halvorsen, som mandag sa følgende om hvorfor det ikke er flere skuespillere med flerkulturell bakgrunn med i NRKs nye humorserie, «Nesten voksen»:

- Vi har forsøkt å finne skuespillere med flerkulturell bakgrunn. Vi har lett i alle miljøer og hatt auditions. Humordrama er en vanskelig sjanger for skuespillere. Vi lyktes ikke å finne flerkulturelle skuespillere med riktig kompetanse, som hadde tid til å delta, sa Halvorsen til Dagbladet.

- Forstår ikke

Prabaharan, som er født på Sri Lanka, men vokst opp i Fosnavåg på Sunnmøre og i Porsgrunn, har selv en mindre rolle i en scene i tredje episode av «Nesten Voksen».

- Da fant de jo riktig skuespiller, så jeg forstår ikke hva Halvorsen mener. Jeg skulle gjerne ha vært med mer, og om jeg ikke er flink nok er det helt greit, men at det ikke finnes fagfolk uten riktig kompetanse er ikke riktig. Dersom de har lett, har de ikke gjort en god nok jobb, sier Prabaharan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer