Minst like dirty

Kinky, dirty, smart og rørende.

Terning5 Sesong 2. Premiere på TV 2 i kveld kl. 22.30. TV: Første sesong av «Californication» var en sann fryd, for ikke å si skadefryd. Hank Moody (David Duchovny) levde drømmelivet. Han var singel, bodde i Venice, Los Angeles’ bydel for velstående bohemer og kjørte omkring i en sliten Porsche kabriolet når han ikke ble overfalt av vakre, spennende og iblant kinky damer. Dessuten hadde Hollywood forvandlet hans bestselgende roman «God Hates Us All» til en flåsete film med tittelen «A Crazy Little Thing Called Love». Hva mer kan en fraskilt, forsoffen, alkoholisert forfatter med skrivesperre ønske seg?

Mannlig fantasi

I sesong to lever serien fremdeles opp til sitt gode navn og dårlige rykte: Vi er i California og det kopuleres over en lav sko. Det vil si, historien starter med at Hank har oppnådd det han strebet etter i hele første sesong: å få ekskona Karen (Natascha McElhone) tilbake. For å understreke hvor glad han er, lar Hank seg sterilisere. Operasjonen gjennomføres uten komplikasjoner – hvis vi ser bort fra at sykepleieren prøver å sjekke ham opp.

«Californication» er i likhet med «Entourage» en mannlig fantasi pakket inn i kaliforniske svermerier om sol og sommer, ispedd drømmerier om å gjøre karriere i Hollywood. Hvis vi legger til at vår antihelt får mange former for juling og at de satiriske gullkornene triller mot oss i en jevn strøm, vil jeg hevde at «Californication» er unisex-tv. I likhet med Djevelen har drittsekken Hank mange gode replikker, men det samme har den gudinnevakre Karen og de andre damene som plager og gleder Hank.

Fortida truer

Dessuten er fantasien ofte et mareritt, særlig etter Hanks «snip-snip» hos kirurgen. Det er ikke vanskelig å støtte Hank i hans mål om være monogam – en drømmekvinne og en tenåringsdatter burde være motivasjon nok – men fortida hjemsøker ham på flere kanter i form av diverse forlokkende kvinneskikkelser.

I anledning den evige debatten om kunsten og livet bør det selvsagt nevnes at David Duchovny lot seg innlegge på en klinikk for sexavhengige bare en måned før USA-premieren på «Californication» i fjor høst. Like etter ble Duchovny og skuespilleren Téa Leoni separert. En tredje sesong kommer til høsten …