Minst én person pågrepet etter Irving-demonstrasjon

Hoppet opp på panseret da Irving forlot TV2.

FORSØKTE Å OMRINGE IRVING: David Irving ble møtt med store protester da han forlot TV2-huset i ettermiddag. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
FORSØKTE Å OMRINGE IRVING: David Irving ble møtt med store protester da han forlot TV2-huset i ettermiddag. Foto: HARALD S. KLUNGTVEITVis mer

|||
(Dagbladet): For kort tid siden forlot britiske David Irving TV2s lokaler der han ble intervjuet av Tabloid.

Utenfor ventet rasende demonstranter iverksatt av SOS Rasisme. Da mannen ble forsøkt fraktet ut med bil fra TV2s garasje, forsøkte demonstrantene å omringe bilen.

Flere hoppet opp på panseret og det ble ropt slagord som «1940 aldri mer» mot bilen. Politiet grep inn og dro flere demonstranter vekk fra bilen. Det varv tydelig amper stemning, melder Dagbladets reporter på stedet.

- Én person er innbrakt av politiet, opplyser Innsatslader Rune Bjørnsvik i oslopolitiet til Dagbladet.

SOS Rasisme sverger på at de vil fotfølge den omstridte briten mens hans er i Norge.

- Vi tror ikke han kommer til å dra til Lillehammer fordi hotellene der ikke vil slippe ham inn. Derfor tror vi foredraget hans kommer til å bli holdt i huset til en privatperson. I den grad vi klarer å finne ut hvor dette finner sted, vil vi følge etter ham også dit, sier leder Trond Thorbjørnsen i SOS Rasisme til Dagbladet.

Etter at Irving forlot TV2-huset i ulovlig kjøreretning, gjentok Thorbjørnsen overfor Dagbladet, at de ikke kommer til å slippe Irving av syne.

- Vi leter aktivt etter ham i sentrum. Dersom vi får informasjon om hvor han befinner seg, vil vi oppsøke ham, sier han.

Dagbladet er kjent med at politiet tar høyde for at det vil oppstå både demonstrasjoner og gateopptøyer i forbindelse med Irvings besøk til Lillehammer på torsdag.

Etter det Dagbladet erfarer bistår Politiets Sikkerhetstjeneste det lokale i politiet i Lillehammer i saken. Spesielt bistår de med etterretningsopplysninger rundt Blitz og høyreekstreme miljøer som kan tenkes å ankomme Lillehammer denne uka.

FORLOT TV2: David Irving. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FORLOT TV2: David Irving. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer