Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Minus 50 millioner for Gyldendal i første kvartal

- Tidlig påske påvirker negativt.

 TØFF START:  John Tørres Thuv tiltrådte som konsernsjef i Gyldendal fra årskiftet. Foto: Jan Thomas Espedal, Aftenposten.
TØFF START: John Tørres Thuv tiltrådte som konsernsjef i Gyldendal fra årskiftet. Foto: Jan Thomas Espedal, Aftenposten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forlagshuset Gyldendal fikk et underskudd på 50 millioner kroner på driften i første kvartal

Konsernet la fredag fram tall som viser at omsetningen sviktet med 10 millioner kroner i første kvartal, og endte på 401 millioner kroner. Selskapets driftsresultat ble 50,1 millioner kroner i minus, en nedgang på 3 prosent i forhold til samme periode i fjor, skriver Dagens Næringsliv.

Tallene for første kvartal viser resultatsvikt på alle områder bortsett fra distribusjonsleddet, der Aschehoug og Gyldendal sammen kontrollerer Forlagssentralen.

«Den tidlige påsken påvirker både inntekter og resultat negativt i år», heter det i kvartalsrapporten fra selskapet.

Forlagsvirksomheten utgjør en av vesentlig del av omsetningen til konsernet, og havnet i første kvartal på 144,7 millioner kroner, med et negativ bruttoresultat på 11,2 millioner kroner.

Gyldendals inntekter fra digitalt innhold og tjenester utgjorde 23 prosent av konsernets inntekter i første kvartal, en vekst på 2 prosent mot samme periode i fjor.

Det var i all hovedsak økt netthandel som drev veksten, skriver selskapet.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart