Mira Craig og Enslaved blir kolleger

Plateselskap kjøpt opp.

(Dagbladet.no): Bonnier Amigo Music Norway har kjøpt opp alle aksjene i det norske plateselskapet Tuba Records.

Tuba har lenge vært et av de store uavhengige plateselskapene i Norge, og har utgitt artister som blant annet Ephemera, Ralph Myerz & The Jack Herren Band og Dimmu Borgir.

- Dette er mer praktisk for alle parter. Vi har distribusjon i hele Skandinavia som Tuba kan nyte godt av, og sammen har vi mulighet til å drive en mer effektiv organisasjon, sier Cai Leitner, administrerende direktør i Bonnier Amigo Music Norway, til Dagbladet.no.

Få konsekvenser

Tuba vil fortsette fra sin nåværende adresse, og Leitner sier det ikke foreligger planer om å kutte ned på antallet artister eller ansatte i noen av selskapene.

- Dette blir business as usual, det er bare en endring i eierskapet. Dette er ikke noe som berører Tubas daglige drift, sier Leitner.

Tuba har tidligere slitt tungt, og måtte i fjor permittere ansatte. Etter toppåret i 2004 var Tuba rammet av nedgangstidene i platebransjen, skrev VG i sommer. Selskapet omsatte ifølge en pressemelding for 13 millioner kroner i fjor, mens Bonnier Amigo hadde en omsetning på ca 30 millioner kroner.

- Det stemmer at de hadde en tilfeldig nedgang, som de håndterte på en fin måte ved å redusere kostnadene. I år vil de gå i pluss, sier Leitner.

SLÅR SEG SAMMEN: Bonnier Amigo, som blant annet distribuerer Mira Craig (bildet), har kjøpt opp Tuba - kanskje best kjent for sin katalog av metalband. Blant annet ga selskapet ut Enslaveds «Ruun» i fjor. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
SLÅR SEG SAMMEN: Bonnier Amigo, som blant annet distribuerer Mira Craig (bildet), har kjøpt opp Tuba - kanskje best kjent for sin katalog av metalband. Blant annet ga selskapet ut Enslaveds «Ruun» i fjor. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

I dialog lenge

Han vil heller ikke knytte oppkjøpet opp mot de generelle nedgangstidene i bransjen.

- Nei, det kan man ikke gjøre. Vi har hatt kontakt med Tuba i flere år, og de har stått på vår ønskeliste lenge. De har artister som bidrar til bredde i vår katalog og en fin selskapskultur.

Daglig leder Øivind Hagen i Tuba antydet i sommer at de ville satse mer utenlands.

- Tuba kommer til å satse mer på eksport fremover, når det ikke er så mange butikker å selge til i Norge lenger. Jeg tror vi kan få et oppsving, sa Hagen til VG.