Mira Craig som spill-stjerne

Sveriges krimdronning Liza Marklund lager spill - med norske stemmer.

(Dagbladet.no): Liza Marklund er kjent som en av Sveriges største krimforfattere. Bøkene hennes er blitt oversatt til tjuefem språk, og to er blitt overført til filmlerretet.

Marklund har i det siste jobbet med å lage et dataspillet «Dollar» - noe vi meldte om i fjor.


Norsk stemme
Det er Pan Vision som gir ut spillet i Norge. Spillselskapet har hyret inn Mira Craig, med sin karakteristiske hese stemme, til å spille hovedpersonen Annika Bengtsson. Dette melder Faro Journalen.

- Alle mine historier om Annika Bengtzon handler om makt. I dette spillet vil vi vise hva mennesker er beredt til å gjøre for penger og for å få den makt som penger gir, sa Marklund i forbindelse med offentliggjørelsen av spillet i fjor.Flere kjendiser
Det er ikke bare Mira Craig som deltar i spillet.

Også skuespillere som Hege Tepstad, Marianne Moe, Gerd Johansen, Lise Lauvsnes Oddekalv, Espen Tvedt, Ole Christian Øen og Rune Hekkelstrand deltar i den den norske utgaven av krimspillet.

- Det var veldig spennende å få prøve meg som skuespiller. Det var riktignok ikke første gang, jeg har jo tidligere hatt replikker i kvalitetssåpen Hotel Cæsar. Jeg fikk lov å spille en pompøs rockestjerne, og fikk mange herlige replikker, forteller spilljournalist Jon Cato Lorentzen, som har stemmen til Tony Jansson i spillet, til Dagbladet.no.

«Dollar» kommer i butikkene den 15. oktober i år.

SPILLSTJERNE: Mira Craig forsøker seg nå på noe helt annet - hun har hovedrollen i krimspillet «Dollar». Foto: SCANPIX
SPILLSTJERNE: Mira Craig forsøker seg nå på noe helt annet - hun har hovedrollen i krimspillet «Dollar». Foto: SCANPIX Vis mer
SUKSESSFULL: Liza Marklund har gjort stor suksess som forfatter. Nå førsøker hun seg som spillskaper.