Mira i mål

Noen mener hun ligner på Jennifer Lopez. Eller Beyoncé. Men Mira Craig (23) er mest opptatt av hekser og huldre. Nå er debutplata omsider ferdig.

-Jeg har brukt lang tid for å finne soundet mitt. Og jeg har vært gjennom mye fra jeg var 17 år til i dag. Det er en del dritt i denne bransjen. Men det vil jeg ikke snakke om nå, sier Mira Craig.

Singel nummer to, «Headhunted» fra debutalbumet er klar, med video innspilt på Island.

Forventningene til «Mira, Mira» er store. Oslojenta med den supermørke, litt hese stemmen har vært hyppig omtalt helt siden hun som 17-åring ble koblet til Craig David, sang duett med Wyclef Jean og poserte på forsida av Spirit _ og så strålende ut.

Og denne uka har stjernerapperen Snoop Dogg bekreftet at joda, han samarbeider med norske Mira, og han utelukker ikke at han tar seg en tur til Oslo.

Uansett, det er når albumet omsider er i hyllene 16. januar at dommen faller.

-Jeg prøver å ikke forvente for mye. Akkurat nå er det viktigste å bli ferdig.

Heksegryte
Du har hørt henne bjeffe-brøle på debutsingelen «Boogeyman». Den kraftfulle voodoo-låta er definitivt annerledes, folk enten digger den eller hater den.

Mira blir aldri den sexysøte r\'n b-stjerna som enkelte i platebransjen håpet. Debutplata er en heksegryte av dancehall, soca, norske stev, japansk folkemusikk, heksebrenning, stemmesamplinger og «Huldra 1» og «Huldra 2».

COVERPIKE: Mira har vært modell med mer eller mindre klær og har fått mye oppmerksomhet for sexy utseende og hekleklær. -Det må ikke bli for mye. Jeg er ikke glamour-modell. Foto: Nina Hansen
COVERPIKE: Mira har vært modell med mer eller mindre klær og har fått mye oppmerksomhet for sexy utseende og hekleklær. -Det må ikke bli for mye. Jeg er ikke glamour-modell. Foto: Nina Hansen Vis mer

-Plata er dreamy, noe veldig mørkt, noe lyst. Det er en ny type musikk.

-Blir ikke dette for sært?

-Nei. Hvis jeg klarer å lage melodier som er catchy, kan jeg gjøre hva som helst.

Hypa dame

-Mange i musikkbransjen har stor tro på deg. Føler du presset?

-Det er jo litt skummelt. Men jeg forventer også selv at jeg skal levere. Jeg har jobbet hardt lenge. Jeg begynte å skrive låter da jeg var 15 år.

-Hvorfor inngikk du ikke platekontrakt da du var 18?

-De hadde bare aldri signa meg, plateselskapene er ikke klare for denne typen musikk.

Som 17-åring dro hun på egen hånd til London.

-Jeg booka avtaler med sjefer for selskapene og satt der og prata om musikken min. De skjønte ikke bæret. De prøvde bare å finne ut hvem jeg lignet på. Jeg kom til et punkt der jeg skjønte at ingen ville komme til meg og si «hei lille jente, vi skal hjelpe deg».

KontrollfrikMira har jobbet ni måneder i studio på Trinidad og i studioet til Espen Lind, David Eriksen og Pass It-gjegnen.

-Jeg har aldri møtt noen artister som går så langt inn i den tekniske produksjonsbiten som Mira. Hvis hun får eget studio kan hun bli Norges svar på Missy Elliot, smigrer Carl Hovind som også har produsert for Marion Ravn, D\'Sound og Hannah.

-Er du fullstendig kontrollfrik, Mira?

-Det er mange jenter som synger, men jeg lager musikk. Det er forskjellen.

Sexy MiraEi lita dame med direkte blikk og en kropp som Jennifer Lopez kan misunne. Hun har posert for mannebladet FHM. Og bli omtalt som sexy er helt kult, synes Mira.

-Men vil ikke gå over streken. Jeg er ikke glam-modell, jeg er artist. Hvis det blir for mye styr om sånne ting, blir det plutselig det jeg er kjent for, ikke musikken. Nå om dagen maser alle om å få ta bilder av hekleklærne mine.

-Du ligner litt på Jennifer Lopez?

-Nei, og jeg tar ikke det som det største komplimentet. Hun er ikke så pen. Men sier du Beyoncé derimot.

Da Mira Craig møtte leserne i nettmøte på Dagbladet.no, møtte hun en storm av spørsmål. Hun sa blant annet at hun ikke liker ordet kjendis. Les svarene her!