- Mira oppfører seg som en utagerende idiot

Å skryte av å banke menn er ikke kult, skriver Dagfinn Nordbø. DEBATT.

- VOLDSFORBRYTER: Artikkelforfatteren reagerer sterkt mot Mira Craigs profilering av seg selv som mannebanker. Foto: HÅKON EIKESDAL
- VOLDSFORBRYTER: Artikkelforfatteren reagerer sterkt mot Mira Craigs profilering av seg selv som mannebanker. Foto: HÅKON EIKESDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mira Craig har de siste ukene fått mye mediedekning. Et oppslag i VG hadde som vinkling at Mira banket opp kjæresten sin da hun oppdaget at han klinte med en annen jente. Men det var tydeligvis ikke nok skryt for Mira, for så lar hun seg intervjue i Mann, og forsidetittelen er «Jeg slo ham midt i fjeset». Inne i bladet er tittelen «Den slagferdige».

Så Mira er tydeligvis stolt over å være voldsforbryter. Riktignok sier hun til Mann: «Egentlig er jeg imot vold, altså, men gutter må også ta konsekvensene av det de gjør.» Og hva skal vi slutte av det? Jo, at kvinner som slår, er eksotiske og handlekraftige, mens menn er drittsekker. Og det mest alvorlige i dette utsagnet er at vold presenteres som noe akseptabelt, noe som i visse tilfelle er lov. Dette dramatiseres også i Dagbladet Fredag 27.3., der Mira fremstilles i bokseringen med tre menn, alle slått ned av Mira. Kult? Ikke i det hele tatt.

Mira hadde nettmøte på NRK Super 5. mars, der massevis av småfans fikk stille henne spørsmål, av typen «Hei Mira du har kult hår, hvordan får du det til? Åssen er det å være stjerne?». Da sendte jeg følgende spørsmål: «Hei Mira, jeg ser du skryter av å ha banket opp kjæresten din. Derfor spør jeg: 1) Hva tror du hadde skjedd i media dersom det var han som banket deg? 2) Syns du det er greit å være voldsforbryter bare fordi du er kvinne?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer