Misa Mi - Ulvejenta

Storslått barnefilm som nesten får det til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Barn og ulv er blitt en uslåelig filmkombinasjon. Disneys animasjonsfilmer finner alltid et påskudd til å innlemme en ulv i handlingen. Det er også bare ett og et halvt år siden den norske barnefilmen «Ulvesommer» flimret over lerretene.

Svenske «Misa Mi - Ulvejenta» er ikke så veldig original, men klarer likevel å tilføre den vanskelige barnefilmsjangeren en smakfull beskrivelse av ei jente i sorg.

Ti år gamle Misa (Kim Jansson) sliter med å komme over morens død. Når faren får seg ny kjæreste, krever hun å tilbringe sommeren hos mormoren i Nord-Sverige. Den spartanske mormoren har verken fjernsyn eller sjokolademelk, og det er hardt å svelge for ei storbyjente. Etter hvert får hun derimot på seg gummistøvlene og kommer seg ut i naturen. Der møter hun den fryktinngytende ulven som viser seg å ikke være så farlig likevel.

Egentlig har «Misa Mi - Ulvejenta» alt som skal til for å bli en storslått barnefilm: ville dyr, rå natur og en humørsyk hovedperson barna kan identifisere seg med. Likevel er det noe som skurrer. Filmen sveiper innom så mange temaer at den ender med ikke å gå i dybden på noen av dem. En Anna-i-ødemarka-bestemor og samemystikk sauses sammen med økologi og dødsproblematikk. Filmen virrer i alle retninger, og skjemmes av pompøs musikk og sleivete klipping. Litt trist, egentlig, for den har også noen av de tøffeste helikopter- og reinsdyrscenene jeg har sett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer