Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Forbud mot bønnerop:

Misbruker ordet frihet

Et forbud mot bønnerop vil styrke integreringen, religionsfriheten og den generelle frihet. Ikke fordi det er et stort problem i dag, men vi må kunne tenke fremover.

MOSKÉ: Central Jam-e-Moskeen på Tøyen i Oslo er Norges nest største og organisert under World Islamic Mission, en internasjonal muslimsk organisasjon. Foto: Øistein Norum Monsen
MOSKÉ: Central Jam-e-Moskeen på Tøyen i Oslo er Norges nest største og organisert under World Islamic Mission, en internasjonal muslimsk organisasjon. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Meninger

I et innlegg i Dagbladet 16. april kritiserer Fredrik Christensen, sentralstyremedlem i FpU, et forslag skapt på et politisk temamøte i FpU. Forslaget har nå fått nasjonal dekning etter at Buskerud og landsstyret sendte det videre til landsmøtet i april.

Vi mener at offentlige bønnerop burde forbys for å opprettholde den generelle religionsfriheten vi har i Norge. Alle skal ha rett til å ta avstand fra religion. En frihet som kommer i konflikt dersom det skal kunne sendes ut bønnerop i det offentlige rom.

Christensen trekker frem kirkeklokker som et eksempel i Norge som ringer minst en gang i uken. Å sammenligne kirkeklokker og bønnerop er historieløst. For det er nemlig slik at den norske kulturarven bygger på de kristne verdiene, og kan ikke begrunnes med at det krenker religionsfriheten.

Forslaget bidrar også til integrering. Frp mener det er de som kommer til Norge som må tilpasse seg oss, ikke omvendt. Når en innvandrer møter et identisk levesett som i hjemlandet sitt, bidrar ikke dette positivt til en videre integrering. Det gjør et forbud noe med.

Et forbud vil styrke integreringen, religionsfriheten og den generelle frihet. Ikke fordi det er et stort problem i dag, men vi må kunne tenke fremover. Dette er en problemstilling vi kan støte på om fem år eller ti år. Frp pleier å være tidlig ute med rett politikk, vi sitter ikke og venter på et problem før vi faktisk gjør noe.

I Oslo har man sagt nei til bønnerop igjennom reguleringer, derfor er ikke dette et problem. Det er naivt å tro at ingen moskeer vil benytte seg av dette fremover hvis et slikt forbud opphører. Det er derfor det er best å avverge problemet før det oppstår. Fordi det er vanskeligere å stoppe en praksis når den allerede er etablert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling