Misbrukt i is-reklame

Euroboys- og Turboneger-gitarist Knut Schreiner reagerer kraftig på at han er avbildet på en reklameplakat for Hennig-Olsen Is uten tillatelse. Schreiner vurderer å gå rettens vei for å få reklameplakaten trukket tilbake.

Hennig-Olsen Is bruker et bilde av gitarist Knut Schreiner på baksiden av plakaten med sommerens is. Bildet, som er fra Euroboys-konserten under Quart-festivalen i fjor, brukes uten gitaristens tillatelse. Nå vil en forbannet Schreiner ha kampanjen trukket tilbake fra markedet.

- Ikke vårt ansvar

Isprodusenten fraskriver seg ansvaret for bildet.

- Vi har kjøpt bildet av reklamebyrået Meltdown Media, og regner med at alle rettighetsspørsmål er ordnet av byrået. Vi valgte bildet fordi det er et bra actionbilde av en som spiller gitar, sier markedsdirektør i Hennig-Olsen Is, Espen Hennig-Olsen. Han bekrefter at selskapet er kontaktet av Schreiners management, men sier de henviste klagen videre til billedbyrået.

- Bruker dere Knut Schreiners image som artist for å selge mer is til ungdom?

- Nei, dette er et generelt bilde av en gitarist under en konsert. Det går ikke engang an å se at det er Schreiner. Hadde vi prøvd å utnytte et kjent ansikt, ville vi gjort det bedre enn dette, mener Hennig-Olsen.

- Respektløst

Knut Schreiner opplever reklameplakaten så krenkende at han krever kampanjen stoppet.

- Jeg er veldig, veldig skuffet. Det er respektløst at et stort kommersielt firma bruker meg på denne måten uten å spørre. Bandene jeg spiller i er ikke-kommersielle og kontroversielle, og det er en utrolig uheldig effekt for meg at jeg blir misbrukt på denne måten. Jeg vil ikke ha trynet mitt hengende over hele landet som «iskremgutten», sier en forbannet Schreiner. Han mener at alle som har sett ham på konsert, vil kjenne igjen posituren og gitaren på plakaten, og sier han har fått henvendelser fra en rekke personer som lurer på om han har «solgt seg» til isprodusenten.

Rettens vei

- Hennig-Olsen Is har brukt et bilde av Knut Schreiner i en nasjonal reklamekampanje, men de har overhodet ikke spurt Schreiner selv om tillatelse. Dette ser vi som en alvorlig krenkelse av hans rettslige vern, og krever kampanjen trukket tilbake. Om nødvendig med rettens hjelp, sier gitaristens advokat Lars Berge Andersen i advokatbyrået Wikborg, Rein & Co. Berge Andersen sier de bare forholder seg til Hennig-Olsen Is siden det er deres reklamekampanje, og vil utenom dette ikke kommentere saken nærmere.

Reklamebyrået Meltdown Media hadde i går ingen kommentar til saken.

ISEN: Hennig Olsen sier de bare har brukt «et generelt bilde av en gitarist», og at en ikke en gang kan se at det er Schreiner som er avbildet på isen.
MISBRUKT: -Enhver som har vært på konsert med oss, vil kjenne igjen posituren min. Jeg er utrolig, utrolig skuffet, sier Quart-aktuelle Knut Schreiner, som ikke har gitt tillatelse til å bli avbildet i denne reklamekampanjen.