Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Misbrukt i kampanje

Åtte av landets fremste trubadurer og artister har skrevet under på et opprop til støtte for den omdiskuterte debutanten Kaia Huuse (23). Men nå vil to av artistene ha navnet sitt strøket. Lars Klevstrand og Steinar Ofsdal går ikke god for innholdet i erklæringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visebølgen er kanskje over, men debutplata til Kaia Huuse klarer i alle fall å skape kraftige bølger i det norske visemiljøet.

- Jeg føler meg overkjørt, sier Lars Klevstrand etter at han ufrivillig tas til inntekt for Kaia Huuses cd.
- Jeg har tross alt aldri hørt plata, presiserer han. Hørt plata har heller aldri Steinar Ofsdal.

- Jeg kan ikke gå god for dette oppropet, sier Ofsdal.

Hvem står bak?

Huuse-debatten fortsetter etter at Jan Eggum, som er Huuses produsent og kjæreste, i forrige uke gikk i klinsj med Dagbladets anmelder Anders Grønneberg. Grønneberg ga plata terningkast to, noe Eggum syntes var altfor galt. Nå er det Eggum og Huuses artistvenner som kommer på banen, men ikke uten en viss splid i leiren. I motsetning til viseveteran Klevstrand og fløytist Ofsdal bekrefter Sigvart Dagsland, Karoline Krüger, Geirr Lystrup og Jørn Simen Øverli overfor Dagbladet at de går god for innholdet i pressemeldingen der det blir presisert hvilken spennende og talentfull artist Kaia Huuse er.

Visesangeren Jørn Simen Øverli blir av de fleste impliserte nevnt som initiativtakeren bak brevet, men Klevstrand oppfatter at det er Eggum som står bak.

Aldri hørt Kaia

- Plata til Kaia har helt klart svakheter, men hun har fått ufortjent mye negativ omtale i avisene, og da spesielt i Dagbladet. Dette har gjort meg trist, all den tid jeg oppfatter henne som en veldig interessant artist, presiserer Øverli. Han innrømmer at den aktuelle pressemeldingen ble sendt til avisene før den ble godkjent av alle de som er satt opp som underskrivere. Øverli oppfatter imidlertid ikke dette som noe stort problem.

Det gjør derimot Steinar Ofsdal.
- Mitt navn er av grunner jeg ikke kjenner til framkommet som underskriver. Jeg har aldri hørt Kaia Huuse, verken på cd eller på en scene. Derfor ber jeg om at mitt navn blir strøket fra pressemeldingen, sier Ofsdal i et brev til Dagbladet. Klevstrand tar også avstand fra deler av brevet, men støtter de generelle formuleringene.

- Ufølsomhet

Sigvart Dagsland støtter imidlertid Huuse.

- Hun er en artist med et genuint uttrykk. Dessuten synes jeg dette er et eksempel på at en journalist forveksler det å være objektiv med ufølsomhet. Dagbladet behandler med sine korte og kjappe anmeldelser ofte artister overfladisk, mener Dagsland. Hans kone Karoline Krüger støtter også oppropet. Det samme gjør Geirr Lystrup. I likhet med flere av de andre ønsker han å ta et oppgjør med det han oppfatter som lettvinte musikkanmeldelser.

- Jeg håper dette kan føre til en debatt rundt musikk-kritikk. Det trenger vi virkelig i Norge, sier Lystrup.

Kaia Huuse uttaler at hun setter stor pris på oppropet fra artistvennene.
- Spesielt fordi dette er folk som kjente meg før jeg traff Jan Eggum. De tar meg for det jeg er, sier hun.

Jan Eggum var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.

DEBUTANT: Dagbladets terningkast to til Kaia Huuses debutplate sist uke har ikke gått upåaktet hen. Nå er Eggums kjæreste glad for støtten fra visevenner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!