Misbrukt på pedonett

Hotell Cæsar-stjernen Martin Dahl Garfalk er en av femten norske gutteskuespillere som er lagt ut med navn og bilde på en internettside med pedofil profil. Alle bildene er av gutter under 16 år.

14 unge mannlige skuespillere presenteres på internettsida:

Går til politianmeldelse

Bildet av Garfalk er hentet fra filmen «Ti kniver i hjertet» fra 1993, hvor han spilte hovedrollen som Otto Olsen. 21 år gamle Garfalk var da femten år.

- Det kunne vært verre. Bildene kunne vært manipulert, men det er jo bare promomotionbilder fra filmen. Likevel er det rimelig tydelig at det er ei side for griser. Det er ikke noe gøy å tenke på at det går inn pedofile folk på siden for å _ ja du vet jo hva de er ute etter.

Politietterforskes

Internettsiden heter «Boy Actors of Europe», og har i tillegg en adresse som klart spiller på pedofile undertoner. Foruten Martin Garfalk inneholder siden bilder av 14 norske unggutter, blant andre Martin Bliksrud som hadde hovedrollen i filmen «Svampe», Christoffer Haug fra «Frida - med hjertet i hånden» og Stian Smestad som spilte Haakon Haakonsen i filmen med samme navn.

- Jeg håper selvsagt at bildene fjernes og nettsiden stoppes, sier Garfalk.

Ikke i tvil

Danske Ekstrabladet avslørte denne uken at hjemmesiden til det danske pedofilisælskap, danpedo.dk, inneholder linker til Boy Actors-siden. 165 000 mennesker har besøkt den danske pedosiden på et drøyt år. Bilder av 25 danske unggutter ligger ute på Boy Actors-siden. Også i Sverige er det blitt rabalder etter at siden ble kjent. 73 svenske gutter, kjente fra filmer og såper, er lagt ut med bilder. Vedkommende som har laget siden har hentet bilder fra videofilmer og bearbeidet dem i Photoshop.

- Dette er fryktelig ubehagelig. Jeg blir provosert av å se mitt barn bli misbrukt på denne måten. Og jeg er ikke i tvil om hvem denne siden er myntet på, det er en helt spesiell stemning som man oppfatter umiddelbart, sier Martins mor, Connie Garfalk.

Under 16

Tilsammen 1376 gutter fra hele Europa er presentert på Boy Actors-siden. De yngste er i barnehagealder, og ingen er over 16 år, reklameres det for. Også flere av linkene på siden går til sider som spekulerer i pedofili. I Danmark er politiet koblet inn, men de står maktesløse fordi ingen av bildene er uttalt pornografiske. Flere filmprodusenter i Danmark har imidlertid gått sammen for å ta opphavsmennene for misbruk av opphavsretten til bildene.

FRUSTRERT: Martin Dahl Garfalk - kjent fra "Hotell Cæsar" og filmen "Ti kniver i hjertet" - synes lite om at han er lagt ut på nettet med bilder fra sine unge skuespillerår.