<strong>BARN I AUSCHWITZ:</strong> En gruppe barn i konsentrasjonsleir-uniformer, fotografert like etter at sovjetiske styrker ankom Auschwitz. Om disse barna var blant Josef Mengeles ofre, vites ikke. Foto: NTB SCANPIX
BARN I AUSCHWITZ: En gruppe barn i konsentrasjonsleir-uniformer, fotografert like etter at sovjetiske styrker ankom Auschwitz. Om disse barna var blant Josef Mengeles ofre, vites ikke. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Anmeldelse: Affinity Konar, Mischling

«Mischling» er en Holocaust-fortelling som etser seg inn i deg

Affinity Konar skriver om dødsengelens tvillinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den tyske legen Josef Mengele er selve innbegrepet på Nazi-Tysklands ufattelige dehumanisering av mennesker. «Dødsengelen» opprettet et laboratorium i Auschwitz, der han utførte de mest groteske eksperimenter, i den hensikt å dyrke frem en ren arisk rase. Forsøkene bestod blant annet i å sprøyte blåfarge inn i brune øyne, kutte av lemmer, skjære ut organer og sprøyte inn infeksjoner med dødelige virus. Mengele var spesielt interessert i funksjonshemmede, pukkelryggede, kortvokste, men mest opptatt var han av sine såkalte tvillingstudier.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer