Anmeldelse: Affinity Konar, Mischling

«Mischling» er en Holocaust-fortelling som etser seg inn i deg

Affinity Konar skriver om dødsengelens tvillinger.

BARN I AUSCHWITZ: En gruppe barn i konsentrasjonsleir-uniformer, fotografert like etter at sovjetiske styrker ankom Auschwitz. Om disse barna var blant Josef Mengeles ofre, vites ikke. Foto: NTB SCANPIX
BARN I AUSCHWITZ: En gruppe barn i konsentrasjonsleir-uniformer, fotografert like etter at sovjetiske styrker ankom Auschwitz. Om disse barna var blant Josef Mengeles ofre, vites ikke. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den tyske legen Josef Mengele er selve innbegrepet på Nazi-Tysklands ufattelige dehumanisering av mennesker. «Dødsengelen» opprettet et laboratorium i Auschwitz, der han utførte de mest groteske eksperimenter, i den hensikt å dyrke frem en ren arisk rase. Forsøkene bestod blant annet i å sprøyte blåfarge inn i brune øyne, kutte av lemmer, skjære ut organer og sprøyte inn infeksjoner med dødelige virus. Mengele var spesielt interessert i funksjonshemmede, pukkelryggede, kortvokste, men mest opptatt var han av sine såkalte tvillingstudier.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer