FÅR SVAR: Får vi et bedre barnevern av profesjonskamp? spurte Anne Grønsund i et innlegg. Her får hun svar. Foto: UNIO
FÅR SVAR: Får vi et bedre barnevern av profesjonskamp? spurte Anne Grønsund i et innlegg. Her får hun svar. Foto: UNIOVis mer

Debatt: Barnevernet

Misforståelse om kompetanse i barnevernet

Det er feil at vi er imot å bygge kompetanse i barnevernet.

Meninger

Leder av Barnevernspedagogene i Akademikerforbundet, Anne Grønsund, kommenterer vårt innlegg av 5. mai om kompetansebehovet i barnevernet. Her må vi oppklare.

Det er feil at vi er imot å bygge kompetanse i barnevernet. Hensikten med kronikken var å vise kompleksiteten i barnevernet og behovet for en bred og sammensatt kompetanse.

Vi mener at både barnevernspedagog- og sosionomutdanningene bidrar med viktig kompetanse i barnevernsfeltet og det er langt ifra et ønske om å legge ned en utdanning eller profesjonskamp.

Vi oppfatter barnevernsfeltet som så komplekst at det er behov for ansatte med disse utdanningene, men også med ulike typer videre- og masterutdanninger.

Flere profesjoner trengs for å sikre tilstrekkelig kompetanse. For å kunne ta i bruk den kompetansen de ansatte har, må også rammebetingelsene legge til rette for dette.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.