Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Misforståtte menn og dumme feminister

Forsvaret for Julien Blancs kvinneundertrykking bare styrker motstanden.

Julien Blancs videoer er kvinnefiendtlige og undertrykkende, mener artikkelforfatteren.
Julien Blancs videoer er kvinnefiendtlige og undertrykkende, mener artikkelforfatteren. Vis mer
Meninger

Julien Blanc og «Real Social Dynamics» har den siste tiden høstet stor medieoppmerksomhet i forbindelse med et planlagt seminar i Norge. Blanc er kjent for sine omstridte sjekkemetoder som han lærer videre til deltakere på arrangementet. Sjekkemetodene innebærer trakassering, voldspromotering og manipulering av kvinner, og kritikken har naturlig nok ikke latt vente på seg. I forbindelse med det planlagte kurset har det blitt opprettet en underskriftskampanje for å hindre Blanc innreise til Norge, slik flere andre land har valgt å gjøre. Underskriftskampanjen har nesten 7000 underskrifter, og antallet vokser for hvert døgn som går. Vi har også tatt initiativet til en demonstrasjon, i tilfelle underskriftskampanjen kommer til kort og Blanc ikke møter Norges krav om nekt av innreise.

Det var et enkelt valg å starte en demonstrasjon. Med en vekst på nesten 200 deltakere i døgnet, er det tydelig at Blanc og RSD vekker harme hos mange norske kvinner og menn. Det som likevel har gjort meg mest sikker på at opprøret mot Blanc er nødvendig, er reaksjonene som har kommet etter at vi tok initiativ til kampanjen. Kritikken baserer seg i størst grad på at Blancs kurs egentlig er selvtillitsfremmende seminarer for menn, og at vi ikke har satt oss inn i det gode arbeidet han gjør for å bedre menns selvfølelse og posisjon på kjønnsmarkedet. Blancs omstridte tweets, bilder og videoer hvor han oppfordrer til voldtekt, kvelning og trakassering blir avblåst som harmløs humor. Et slikt resonnement strider med all form for sunn fornuft, og minner mer om et dårlig forsøk på rettferdiggjøring av egne standpunkter, heller enn reflekterte meninger. Når noen menn forsøker å forsvare denne hårreisende legitimeringen av kvinneundertrykking og vold mot kvinner, blir det med andre ord enda tydeligere hvorfor en slik markering er høyst nødvendig. Bare for å klargjøre én ting: Blancs videoer er kvinnefiendtlige og undertrykkende. Kursene baserer seg på et skjevt maktforhold og lærer menn å manipulere kvinner til sengs. Uavhengig om en velger å avfeie alle de alvorlige medieutsagnene som humor, kommer en faktisk ikke unna dette faktumet.

Blanc har fjernet datoene for sitt Norgesbesøk, men om en ser til Sverige er ikke dette en garanti for at arrangementet er avlyst. Vi kommer derfor til å opprettholde demonstrasjonen og stille oss opp utenfor lokalet for å vise vår motstand. I den forbindelse har vi også skrevet et åpent brev til hotellkjeder og seminarlokaler i Oslo hvor vi oppfordrer til å boikotte Julien Blanc og RSD.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media