Misforstått om kvinnens «natur»

«HJERNEVASK»: Kvinners biologiske forutsetninger kan sies å være langt mer tilpasset tilfeldig sex enn mennenes.

SEX OG KROPP: Kvinnens anatomi, fysiologi og biologi kan være tilpasset polyseksuelle forhold med mange partnere - samtidig eller etter hverandre - i motsetning til det som fremstilles i Harald Eias «Hjernevask», skriver sexolog Gro Isachsen.Illustrasjonsfoto: Ola Sæther
SEX OG KROPP: Kvinnens anatomi, fysiologi og biologi kan være tilpasset polyseksuelle forhold med mange partnere - samtidig eller etter hverandre - i motsetning til det som fremstilles i Harald Eias «Hjernevask», skriver sexolog Gro Isachsen.Illustrasjonsfoto: Ola Sæther Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| MANDAGENS PROGRAM i Harald Eias serie «Hjernevask» handlet om tilfeldig sex. Kvinners nei til tilfeldig og lite seksuelt tilfredstillende sex, ble ført som bevis for at kvinner ikke i samme grad som menn er tilpasset tilfeldig sex. Genene får skylda.

Også i dette programmet kommer grunnlaget for en av påstandene om forskjeller i menn og kvinners genetiske tilpasning fra professor og evolusjonspsykolog Anne Campbell ved Durham University i England.

Campbell mener at fordi flere kvinner enn menn i ettertid forbinder negative følelser med tilfeldig sex, eller «one-night stands», er kvinner ikke i samme grad som menn tilpasset tilfeldig sex. Hennes påstand er basert på en spørreundersøkelse som den engelske TV-kanalen Channel 4 la ut på sine hjemmesider på Internett i 2006. Undersøkelsen til Campbell tar utgangspunkt i svarene fra til sammen 1743 heteroseksuelle - 998 menn og 745 kvinner, de fleste i alderen fra 17 til 40 år. Rapporten fra undersøkelsen er publisert i tidsskriftet Human Nature i juni 2008.

I UNDERSØKELSEN oppga 80 prosent av mennene at de hadde positive følelser etter siste gang med tilfeldig sex, mens det samme tallet for kvinner var 54. Menn rapporterte også større seksuell tilfredsstillelse enn kvinnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer