Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mishandlet av far og stefar

Psykisk og fysisk vold var hverdagen til ræppstjernen LL Cool J (29) som barn. Han var også vitne til at faren skjøt mora og bestefaren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg våknet av mammas smerteskrik. Jeg fant henne på kjøkkenet, og det var blod overalt; på gulvet, på kjøleskapet og på veggene, sier LL Cool James i et intervju med den svenske avisa Expressen.

Pappaen hadde skutt mammaen i ryggen og svigerfaren i magen. Begge overlevde etter langt sykehusopphold. Lille James Todd Smith, som han egentlig heter, var fire år da drapsforsøket skjedde - etter at mora hadde flyttet fra faren fordi han mishandlet henne.

Ny mann

LL Cool J forteller om sin voldelige oppvekst i selvbiografien «I make my own rules», som ligger på 17. plass på New York Times' bestselgerliste. Sangen «Father» fra hans siste album «Phenomenon», som nå er i norske platebutikker, handler også om familievolden.

Noen år seinere traff mammaen en ny mann, som ble James' stefar. Også han misbrukte narkotika.

- Han drev med dop, bedro mora mi og mishandlet meg. Det var hans måte å roe seg ned på. Jo verre torturen var, desto morsommere hadde han det, sier ræppstjernen.

Naken i snøen

Ifølge Expressen ble han dyttet ned trapper, kastet ut i snøen uten klær, pisket med belte og slått med støvsugerrør.

Stefaren mishandlet gutten i fire år fra han var åtte. Da flyttet mora fra ham, ikke fordi stefaren slo sønnen, men fordi han var utro. I tenåra ble James selv voldsom og begynte med narkotika.
- Jeg anklager ikke min mor, kjærlighet gjør blind. Men jeg slår aldri barna mine. Jeg har lagt det hektiske livet bak meg og lever nå et rolig familieliv. Alt det vonde har gjort meg sterkere. LL Cool J er gift med Simone, og sammen har de barna Najje, Italia og Samaria.

Hele Norges coronakart