Mislykket blåkopi

Det lukter leketøysalg lang vei, men jeg tror ikke «Små soldater» vil selge særlig mange actionfigurer. Eller kinobilletter, for den saks skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For 14 år siden laget Joe Dante «Gremlins». Denne er langt på vei en ren blåkopi. Men uten originalens friskhet og sjarm.

I stedet for kjæledyr handler det denne gang om svært avansert leketøy. De små soldatene er actionfigurer programmert til krigføring, og de er utstyrt med kunstig intelligens i form av state-of-the-art microchips. Ved hjelp av dette kan figurene ikke bare snakke og bevege seg, de kan resonnere intelligent og tilegne seg kunnskap. Og siden det er amerikansk: De har menneskelige følelser. Men som alltid før; når mennesket forsøker å leke Vårherre går det snart fryktelig galt.

Rett skal være rett: Det er en del morsomme poenger her, nesten så mange at dette blir en brukbar satire. Men i sin iver etter å overbevise om at de er best i dataanimasjonsklassen, mister Dante og co. grepet: «Små soldater» blir en to timer lang oppvisning i «se hvor flink jeg er!» - og se hvor mange filmsitater vi har klart å putte inn! Foruten et utall krigsfilmer, siteres «Gullivers reiser», «Bride of Frankenstein», «Ringeren i Notre Dame», «The Stepford Wives», «Night of the Living Dead», «Ben Hur» osv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer