Mislykket start for Herborg og Maria

Platesalget til to av Norges mest kjente kvinnelige artister, Herborg Kråkevik og Maria Arredondo, går tregt.

Herborg Kråkevik og Maria Arredondo regnes blant musikknorges sikreste kort, men deres to nye plater gjør det heller dårlig på salgslistene.

Maria Arredondo opplever både suksess og flopp med musikalsjangeren for tida. Billettene til Sound of Music, hvor Arredondo spiller Maria von Trapp, går for fulle hus i Oslo.

Det er en litt annen historie med hennes nye album, The Sound of Musicals.

Den debuterte som nummer 28 på VG-listas Topp 40, men allerede i andre uke har den dalt til plass nummer 39. Mye tyder da på at den kan være på vei ut.

- Umulig å gjette salget

Arredondo er en av de mest vellykkede kvinnelige norske artistene det siste tiåret. De fire siste albumene hennes har hittil solgt 170 000 til sammen, og fire av låtene fra hennes første album «Maria Arredondo» nådde topp tre på hitlistene - en prestasjon hun er alene om i Norge.

Trond Fjellman i Mountain Music vil likevel ikke si at de er skuffet over salget.

- Nå vet ikke jeg hvor dårlig eller ikke dårlig dette er. Det er umulig å vite hvor den egentlig selger, den kan selge godt hos ikkerapporterende salgssteder. Det er klart at vi hadde håpet en høyere plassering fra starten, men vi er ikke så veldig bekymretfor øyeblikket.

Mislykket start for Herborg og Maria

Musikalforvirring?

Fjellman påpeker at TV-annonseringen av albumet ikke ennå har rukket å påvirke salgstallene på VG-lista.

- TV-reklamene går i første omgang ut denne måneden her. Dette er ei plate som skal leve lenge, særlig med tanke på at musikalen går for fulle hus.

Samtidig tror han at nettopp musikalen kan ha hatt noe å si for det svake salget i starten.

- Det kan gå på at folk tror reklamen vi har kjørt er annonsering for musikalen. Den er også tv-annonsert - så kanskje folk ikke har oppfattet klart nok at det er to separate produkter.

Annleis enn i 2001

Herborg Kråkevik er også vant med stor suksess. «Herborgs verden» fra 2001 har passert 225000 solgte plater, og hun har i likhet med Arredondo gjort stor lykke også som sceneartist.

Men hennes første soloalbum på 6 år, «Annleis enn i går», entret i går VG-lista på en sekstendeplass.

BEDRE FØR: Herborg Kråkeviks første plate på seks år selger lite. Foto: SCANPIX
BEDRE FØR: Herborg Kråkeviks første plate på seks år selger lite. Foto: SCANPIX Vis mer

Norsksjef i Universal, Yngve Næss, innrømmer at det er mindre enn ønskelig.

- Samtidig lå forhåndssalget på 15000, som er et ålreit tall, og det er mye lettere å kommentere det ei uke eller to.

TV-annonseringen av «Annleis enn i går» startet på mandag, og Næss ønsker å vente i noen uker før han sier noe mer bastant om salget. Men han legger ikke skjul på at de har forventninger til Kråkeviks comeback.

- Vi satser på å gjøre det bra med denne plata, ingen tvil om det, Herborg er jo en stor artist. Men vi får se om de ulike tiltakene vi setter i verks fungerer.

Yngve Næss

DAFT SALG: Maria Arredondo har stor suksess som Maria i Sound of Music. Den nye plata har likevel havnet i bakevja.