Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Christopher Nielsen og Misfornøyelsesbaren:

Misnøye før åpningen av Christopher Nielsens Misfornøyelsesbar

Vil lage mest mulig misnøye med sin nye kunstbar.

MISFORNØYELSESBAR: Fra schizofrenirommet i Misfornøyelsesbar, Christopher Nielsens nye konseptbar. - Neonfarger og blacklight, en liten stemningsrapport fra tida vi lever i, sier konseptualist Christopher Nielsen. Foto: Jacob Krogvold
MISFORNØYELSESBAR: Fra schizofrenirommet i Misfornøyelsesbar, Christopher Nielsens nye konseptbar. - Neonfarger og blacklight, en liten stemningsrapport fra tida vi lever i, sier konseptualist Christopher Nielsen. Foto: Jacob Krogvold Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han har laget animasjonsfilm, roman, teateroppsetting, hørespill og tegneserier. Han har sjokkert med likkisteutstilling og mahognipeniser, og gjort suksess på Nationaltheatret. I 2014 lanserte han Misfornøyelsesparken på Henie-Onstad kunstsenter. I år kommer Misfornøyelsesbaren. Til misnøye for alle og enhver.

- Vi skal gjøre det så utrivelig at man må drikke for å holde ut. Så kan jo det bli koselig etter hvert, men det blir bare verre dagen etterpå, sier konseptualist Christopher Nielsen til Dagbladet.

- En totalopplevelse av misnøye

KONSEPTUALIST: Christopher Nielsen, skaper av Misfornøyelsespark og nå Misfornøyelsesbar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KONSEPTUALIST: Christopher Nielsen, skaper av Misfornøyelsespark og nå Misfornøyelsesbar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Misfornøyelse er et begrep jeg har lansert. Det er det motsatte av å hygge seg. Det innebærer at man finner glede i å være misfornøyd, sier Nielsen, som tar sikte på å gjøre kunstbaren så utrivelig som mulig.

Lokalene ligger i Mangelsgården i Prindsens kvartal, som tidligere var et fattigkvartal. Her var det dollhus, eller galehus, og tvangarbeidanstalt. Den tematikken har Nielsen tatt tak i. Misfornøyelsesbar er et konsept basert på sinnsykdom og lidelse.

- Det skal bli en totalopplevelse av misnøye. Folk skal sitte igjen med misnøye, ubehag og promille, forklarer Nielsen.

Alle veggene er dekorert med hans kunst. Nielsen forteller at det også er designet en egen bar og sittegruppe, og at det vil være både lyd- lys-, og videokunst inne i lokalet.

Med rom som Angstrommet og Daarekisten Skrekkabinett, er alt utført med tanke på å gjøre det minst mulig trivelig for gjestene.

Misnøye over åpningsdagen

«Den enkle konseptualisten fra Ulsrud», som Nielsen kaller seg selv, forteller at han ønsker å skape mest mulig misnøye før åpningsdagen. Det kan det se ut som om han har klart.

For Misfornøyelsesbar har annonsert at de åpner dørene for første gang den 24. desember. Men på Facebook har en gruppe erklært stor misnøye over åpningstidspunktet. «Hipsters har en mor de også», heter gruppa, og er ifølge seg selv en gruppe av Oslos ivrigste uteløver.

- Jeg tar kampanjen på alvor. Vi er livredde for å miste hipstersegmentet. De er utrolig viktige for en nyetablert bar, sier Cristopher Nielsen.

I Facebook-posten ser det ut til at en gruppe hipstere uttrykker bekymring for at åpningsfesten kommer samtidig som julefeiringa med familien, og truer med å boikotte Misfornøyelsesbar for alltid dersom åpningen ikke flyttes.

- Foreløpig tviholder jeg på åpninga, men hvis dette fortsetter ytterligere så vet jeg ikke hva som skjer. Det er kjipt hvis det dukker opp hundrevis av mennesker som har avlyst sin mor på julaften, og så har vi stengt, sier Nielsen.

Det skal ifølge «Hipsters har en mor de også» være 457 som har signert oppropet mot julaften-åpninga, men samtlige av de som har signert skal være anonyme.

- Det er altså ikke deg selv som står bak denne protesten?

- Nei, jeg vet ikke hvem som står bak. Det skulle jeg likt å vite. Det kan være prankstere som står meg nærmere enn hva jeg tror, men per nå har jeg ikke oversikt, sier han, og legger til at det er mange som har vært misfornøyde med baren.

- De aller fleste har andre ting å gjøre på julaften. Misfornøyelsesbar er det hotteste og nyeste, og mange skulle ønske de kunne vært der. Det skaper misnøye, sier Nielsen.

- Men er det ikke nettopp misnøye du vil skape?

- Jo, det er det. Vi ønsker mest mulig misfornøyelse. Sånn sett så helgarderer jeg meg hele veien. Uansett hva som skjer, så blir det misnøye, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!