Christopher Nielsen og Misfornøyelsesbaren:

Misnøye før åpningen av Christopher Nielsens Misfornøyelsesbar

Vil lage mest mulig misnøye med sin nye kunstbar.

MISFORNØYELSESBAR: Fra schizofrenirommet i Misfornøyelsesbar, Christopher Nielsens nye konseptbar. - Neonfarger og blacklight, en liten stemningsrapport fra tida vi lever i, sier konseptualist Christopher Nielsen. Foto: Jacob Krogvold
MISFORNØYELSESBAR: Fra schizofrenirommet i Misfornøyelsesbar, Christopher Nielsens nye konseptbar. - Neonfarger og blacklight, en liten stemningsrapport fra tida vi lever i, sier konseptualist Christopher Nielsen. Foto: Jacob Krogvold Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han har laget animasjonsfilm, roman, teateroppsetting, hørespill og tegneserier. Han har sjokkert med likkisteutstilling og mahognipeniser, og gjort suksess på Nationaltheatret. I 2014 lanserte han Misfornøyelsesparken på Henie-Onstad kunstsenter. I år kommer Misfornøyelsesbaren. Til misnøye for alle og enhver.

- Vi skal gjøre det så utrivelig at man må drikke for å holde ut. Så kan jo det bli koselig etter hvert, men det blir bare verre dagen etterpå, sier konseptualist Christopher Nielsen til Dagbladet.

- En totalopplevelse av misnøye

- Misfornøyelse er et begrep jeg har lansert. Det er det motsatte av å hygge seg. Det innebærer at man finner glede i å være misfornøyd, sier Nielsen, som tar sikte på å gjøre kunstbaren så utrivelig som mulig.

Lokalene ligger i Mangelsgården i Prindsens kvartal, som tidligere var et fattigkvartal. Her var det dollhus, eller galehus, og tvangarbeidanstalt. Den tematikken har Nielsen tatt tak i. Misfornøyelsesbar er et konsept basert på sinnsykdom og lidelse.

- Det skal bli en totalopplevelse av misnøye. Folk skal sitte igjen med misnøye, ubehag og promille, forklarer Nielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer