Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Miss silikon kåres i Kina

Men en av dem er mann, kan du se hvem?

Naturlig skjønnhet er ikke lenger nok for å bli Kinas vakreste kvinne.

19 skjønnheter som alle har gjennomgått en flere eller kosmetiske inngrep skal på søndag konkurrere om tittelen som Kinas kunstige skjønnhet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tevlingen kom i stand etter at en kvinne saksøkte arrangørene i mai i år etter å ha blitt utestengt fra en mer tradisjonell skjønnhetskonkurranse da det ble kjent at hun hadde brukt 80.000 kroner på å forbedre sitt utseende.

Nå har altså de menneskeskapte skjønnhetene fått et podium for å vise frem sine menneske-modellerte formene.

Slike konkurranser ble tidligere sett på som et uttrykk for vestlig forfall, men har etter to tiår med økonomiske reformer blitt svært populære også i Kina.

Penger er allikevel ikke alt.

En av deltakerne har brukt godt over 200.000 kroner i jakten på den optimale skjønnheten, men det holdt altså ikke til en ettertraktet finaleplass.

ELDST:</B> Liu Yulan er 62 år og stiller opp i konkurransen for å vise samfunnet at jakten på skjønnhet er tidløs.
<B>TIDLIGERE MANN:</B> På en pressekonferanse i forbindelse med kåringen fortalte Liu Shaojin at hun foretok en kjønnsskifteoperasjon for tre år siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media