Missemiss

Den skjønneste frøken i hele verden heter Linor Abargil og kommer fra Israel. Det ble fastslått på Seychellene i går kveld. Ingen nordiske jenter klarte å sjarmere seg til finalen.


FRØKEN VERDEN: Miss Israel, Linor, Linor Abargil, stakk av med seieren i Miss World-konkurransen på Seychellene i går.


NYKRONET: Den nye Miss World poserer sammen med Miss Malaysia (2. plass) og Miss Frankrike (3. plass).

Norge har aldri, i hele Miss Worlds 47-årige historie, vunnet det gjeve trofeet. Sverige har vunnet tre ganger, Island to og Finland én. Litt kjapp statistikk viser at England og Venezuela har de vakreste jentene i verden. Hele fem ganger hver har de vunnet, men Venezuela stikker likevel av med sammenlagtseieren: I 1974 vant engelske Helen Morgan, men hun ble fratatt kronen da det ble avslørt at hun var gift og hadde et barn. Altså en missemiss. Men her det noe som skurrer. Er det ikke vi, de blonde og lange skjønnhetene fra landet med isbjørner i gatene som er verdens vakreste? Engelske jenter? Bleike, gustne, lubne og triste? Nei, Miss Universe-konkurransen ligger mer for oss. Vi legger lista såpass høyt. Universets vakreste danker ikke ut bare engelske jenter, men små grønne vesener fra hele universet også.
I 1980 var det også tilløp til dramatikk under Miss World-konkurransen. Tyske Gabriella Brum vant, men frasa seg seieren dagen etter, fordi kjæresten ikke likte at hun hadde vunnet. Det var nok for henne, og dermed kunne isteden Kimberly Santos fra Guam pryde seg med tittelen Frøken Verden i ett år. Det kan virke prosaisk, men i krig og kjærlighet er som kjent alt tillatt.
Ingeborg Sørensen er den norske jenta som har kommet lengst i Miss World-konkurransen. I 1972 ble hun nummer to, bare slått av Belinda Green fra Australia. Du tenker kanskje det samme som oss? At Australia er befolket med, ja, riktig, engelske straffanger!?
Det er altså på tide å revurdere skjønnhetsidealene. Forhåpentlig får vi snart et gjensyn med «Østkantfolk», slik at vi kan plukke opp ett og annet tips.


NYKRONET: Den nye Miss World poserer sammen med Miss Malaysia (2. plass) og Miss Frankrike (3. plass).