Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Misser fra Moss

De fleste popstjerner drømmer om biler, spenn og boblebad. Miss3 drømmer om å dele en stor godtepose på svenskegrensa.

Les svarene fra nettmøte her

Lyst på Miss3-singel?

- ALLE LIKER EIRIN

- Næsj.

- Joda, alle guttene henger seg på henne. En gang vi var på McDonalds ble hun gjenkjent på doen av noen gutter.

- Jeg skal banke dere etterpå, truer Eirin lett rødmende.

DET ER PAUSE i låtskrivingskurset til de tre 14-åringene i jentepopbandet Miss3. Og som de små frøknene de er, bruker de tiden til å kvittre litt om framtidsdrømmen som plutselig har blitt så realistisk. Miss3 er spådd en lysende framtid innen tenåringspop-markedet. 28.april kommer debutalbumet «Urban Generation» i handelen. De har sterke låtskrivernavn i ryggen, David Frank blant annet, som har skrevet for Westlife, Christina Aguilera, Madonna og Victoria Beckham. Og om han ikke akkurat har finskrevet teksten for mossejentene, så er det i hvert fall hans ord de synger i låten «No Matta What». Men hvis det skal bli noe særlig penger i skoleranselen, må de begynne å skrive låtene selv. Det er der spenna ligger. Og det er derfor de sitter og tygger på enden av hver sin penn.

- Skriv teksten på den måten dere selv ville sagt det, tekstene blir mye mer spennende når man skjønner at det faktisk er dine egne meninger, sier Laila Samuels, tidligere frontfigur i «The Tuesdays».

Men det er ikke alltid like lett å finne noe å skrive om når man er mest opptatt av musikk, gutter, skole, fotball og fester på ungdomsdiskoteket «Bomba». Men Eirin, som allerede har skrevet en låt på det kommende albumet, har en anti-krigslåt mot president Bush på gang.

- Det er bare et utkast, altså, forsikrer hun.

PLATESELSKAPET EGMONT HAR etter det Dagbladet erfarer satset rundt en million kroner på de tre klassevenninnene fra 8a på Bytårnet skole. I hver utgave av tenåringsbladet «Julia» forteller de om sin vei mot toppen. Dit de skal komme ved hjelp av fengende pophits, tv-reklame og en musikkvideo med selveste Benny jr, Lars Breiteig Andersen, i hovedrollen. Fjortis-Norge og Sverige skal erobres.

- Vi skal gi ut cd\'en i Sverige også. Da skal vi handle godteri. Jeg synes jeg ser oss med den store godteposen. Natalie Gundersen holder hendene foran ansiktet og fniser av lykke. Selv om hun er litt trøtt etter å ha sittet opp og sett på «Big Brother» dagen før.

- Hvordan er en låt oppbygd da, Maria?

- Intro-vers-bro-refreng-vers-bro-refreng-stikk-refreng-outro, messer Maria kjapt opp. Men det er verre å finne ordene hun skal lage alt sammen av.

Låtskriverkurslærer Samuels strekker uten en hjelpende hånd.

- Hva er det første ordet du tenker på? Si et eller annet på engelsk.

- Music, sier Natalie.

- Hva tenker du på da Eirin?

- Rapping.

- Hva tenker du på da, Maria?

- Eminem.

- Hva tenker du på da, Natalie.

- Veit ikke, hakke peiling.

- Jeg må sitte alene. Hvis ikke klarer jeg det ikke, sier Eirin og klusser på arket sitt.

DET ER TIRSDAG og Miss3 er igjen samlet på manager Gunnar Bergersens kontor. Det er klart for andre økt med mediatrening. På lærer og presseansvarlig Nina Steinmoens ark står det «Hva lærte dere på forrige medietrening? Dere lærte at jentene på «Etter skoletid» ikke appellerte til dere, og at de var litt teite».

Så leker Steinmoen journalist og stiller jentene masse spørsmål. Hvordan de møtte hverandre og hvordan de skal håndtere at masse gutter vil kline med dem fordi de er kjendiser. Sånne ting.

- Dere sitter som en gjeng saccosekker! Har dere baller eller pupper? undrer medielæreren plutselig.

Natalie, Eirin og Maria retter seg fnisende opp.

- Dere må gjerne pille nese også, men hvis dere gjør det, så er det det journalisten kommer til å skrive, sier Steinmoen.

Nå er det tid for oppsummering.

- Hva har dere lært i dag, spør Nina.

- Hva vi skal svare på spørsmål.

- Fortell det da!

- Neeei, jeg vet jo ikke helt sikkert om det stemmer.

- Joda, du kan bare fortelle det, det gjør ingenting, forsikrer Steinmoen.

- Ari har sagt han skal kjøpe cd\'en, sier Natalie.

- Tanta di kjenner broren til Ari Behn, forklarer Steinmoen.

Natalie rødmer.

- Men han har sikkert glømt det. Han tenker sikkert på de pappa-greiene sine. Møt Miss3 på dagbladet.no/FREDAG mandag 7. april kl 12.00. Send inn dine spørsmål nå.

MILLION VERDT: Eirin Bretun (14), Natalie Gundersen (14) og Maria Sjøvold (14) skal bli fjortispopstjerner i Norge og Sverige.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling