Mis(s)lykket igjen

Tradisjonell oppfølger om umake jentedetektiver.

Les alle filmanmeldelsene

FILM: Det beste man kan si om «Miss Undercover 2» er at vi endelig har fått en kompisfilm om jenter. Ellers kokes det tynn suppe på en rusten spiker her, forsøksvis tilsatt vitaminer.

Sandra Bullock er tilbake som FBI-agent Gracie Hart, hun som motvillig stilte som «undercover» kandidat i Miss Amerika-konkurransen i forrige film. I regissør John Pasquins halvhjertede oppfølger tar hun jobben som «FBIs ansikt utad», fordi hun har fått altfor høy kjendisfaktor til å være hemmelig agent.

Dessuten har hun fått ny stylist. Diedrich Bader ter seg som hele Homsepatruljen på en gang, og skrullekomikken hagler uttværet og slitsomt. De få gangene det er morsomt er det til gjengjeld uoversettelig.

Sammen med en partner (Regina King) med det innforståtte navnet Sam Fuller og et alvorlig hissighetsproblem drar hun til Las Vegas der en tidligere missevenninne er blitt kidnappet. Feminine Gracie og hardtslående Sam er et umake par, og hadde filmmakerne hatt litt «guts», hadde de to fått hverandre til slutt. I stedet driver damene med stygg frontal takling av Dolly Parton (som spiller seg selv) og regelrett ballesparking av talkshowvert Regis Philbin (som også spiller seg selv).

En del morsomme anslag her, men de går aldri helt hjem. Alt er dessuten sauset inn i klassisk amerikansk godtkjøpsmoral om verdien av å være seg selv, stå opp for sine venner osv.