Overgangen til DAB-radio

Mistanke om ulovlig NRK-lytting

NRK har mottatt tips om ulovlig videresending til FM etter at FM-nettet ble slukket. Det kan være FM-pirater.

BØR RESPEKTERE ENDRINGENE: Programleder for populære «Påskelabyrinten», Viggo Valle, mener folk bør respektere omleggingen til digitalradio.  Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet
Viggo Valle
BØR RESPEKTERE ENDRINGENE: Programleder for populære «Påskelabyrinten», Viggo Valle, mener folk bør respektere omleggingen til digitalradio.  Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet Viggo Valle Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge tips til NRK foregår det ulovlig videresending av NRK-kanaler på FM i Vesterålen, Mo i Rana og i Steinkjer. Det melder Klassekampen.

Dette kan bety at radioprogrammer, som blir sendt på NRK, blir lyttet til ulovlig. I disse påskedager er det spesielt «Påskelabyrinten» på NRK P1, som mange samler seg for å høre på.

- Vi har digitalisert radioen i Norge, og jeg synes folk skal respektere det. Jeg skjønner ikke hvorfor man skal klamre seg fast til FM-nettet. Man kan bare laste ned en app og høre på «Påskelabyrinten» der – eller kjøpe seg DAB-radio. Det er ikke den største investeringen, sier Viggo Valle, programleder for radioprogrammet, til Klassekampen.

Ikke funnet noe

Slukkingen av FM-nettet startet i Nordland i januar. I februar startet slukkingen i Trøndelag og i Møre og Romsdal, mens Telemark, Buskerud og Oppland står for tur 26. april.

Trønder-Avisa meldte for noen uker siden at flere likevel kunne ta inn FM-signaler i store deler av Steinkjer sentrum.

Ifølge John-Eivind Velure, avdelingsdirektør i Frekvensavdelingen ved Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), er det en mulighet for at noen har satt opp en piratsender for å videresende ulovlige signaler på FM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer