Mistenkt for flere overgrep

Politiet ber Michael Jackson melde seg. I natt kom stjernen med en uttalelse om saken.

På pressekonferansen i går kveld fortalte politiet at Michael Jackson er mistenkt for flere tilfeller av overgrep mot barn.

De prøver nå å få popstjernen til å overgi seg. Men det er fortsatt uklart om politiet mener det dreier seg om mange overgrep mot ett barn, eller overgrep mot flere barn.

- Vi har gitt ham en tidsfrist til å melde seg for Santa Barbara Sheriffs Department. Vi har snakket med juristene hans, og tror han er villig til å samarbeide med oss, sa sheriff Jim Anderson på pressekonferansen.

- Jeg kan love dere at det raskt vil bli reist tiltaler mot Jackson for flere lovbrudd.

CNN melder at Jackson vil melde seg i dag formiddag, amerikansk tid.

- Dopet ned gutt

Tirsdag meldte flere amerikanske medier at politiet slo til etter at en tolv år gammel gutt har beskyldt popstjernen for seksuelle overgrep.

Den 12-år gamle gutt, som skal være kreftsyk, skal ifølge Fox News ha fortalt sin psykolog at han ble dopet ned av sovepiller og vin før Jackson antastet han.

Gutten skal nå ha fått Larry Feldman som sin advokat. Det er den samme mannen som i 1993 representerte en 13-åring som hevdet Jackson hadde misbrukt ham seksuelt. Den gangen endte det med et forlik på 20 millioner kroner.

Gutten som hevder han ble neddopet skal ha hatt som sitt siste ønske å få besøke Neverland. 12-åringen hevder at overgrepene skal ha skjedd på dette besøket.

Tre norske gutter på besøk

Tre Oslogutter i tenårene skal ifølge VG i flere uker ha vært på hemmelig besøk hos Jackson på Neverland.

Det er Jacksons mangeåringe venn Omer Bhatti (19) som har invitert med seg to kamerater på ferietur til popstjernen.

Norsk-pakistaneren ble kjent med Jackson i 1996, og har siden sammen med familien sin besøkt ham en rekke ganger.

De tre skulle egentlig bare være en uke, men utvidet ferien, som Jackson skal ha spandert, til fire uker. Bhattifamilien vil ikke kommentere saken, mens moren til den ene tenåringen sier til VG at hun venter på telefon fra sønnen.

- Jeg har tenkt på å kontakte UD, men jeg vet for lite om hvor gutten er nå, sier hun til VG.

Flere tilfeller

- Det er utstedt arrestordre på Michael Jackson for flere tilfeller av overgrep mot barn. Kausjonen er satt til tre millioner dollar, og han må gi fra seg passet når han blir pågrepet, sa sheriff Jim Anderson.

Politiet ville ikke kommentere hvor mange tilfeller av overgrep de mistenker popstjernen for. Arrestordren er utstedt etter angivelig brudd på en lov om uanstendige eller usømmelige handlinger mot barn under 14 år.

Strafferammen er mellom tre og åtte år i fengsel for hvert av punktene politiet «snart» vil ta ut tiltale på.

Michael Jacksons eventyrranch, «Neverland», ble omringet av rundt 70 politifolk tirsdag kveld. De hadde ransakelsesordre, men det er fremdeles uklart hva de prøvde å finne. Politiet filmet hele Jacksons eiendom, og var på stedet i ti timer.

- Eiendommen er meget stor. Det er grunnen til at det tok så lang tid. Vi vil ikke si noe om hva vi så etter eller hva vi fant, sa politiet på pressekonferansen.

Nekter skyld

Michael Jacksons talsmann, Stuart Backerman, kom med følgende pressemelding.

- De forferdelige beskyldningene mot Michael Jackson er ikke sanne. Michael ville aldri skadet et barn på noen måte. Disse sjofle og helt ubegrunnende beskyldningene vil bli tilbakevist i retten. Men disse beskyldningene volder smerte for alle som hører dem. Og det var trolig motivet.

- Når bevisene er langt fram og beskyldningene viser seg å være ondsinnende og ubegrunnende, kan Michael legge dette marerittet bak seg. Gjennom sine advokater, ledet av Mark Geragos, har Michael allerede gjort en avtale om å reise tilbake til Santa Barbara for øyeblikkelig å konfrontere og tilbakevise siktelsen.

Razzia

Neverland ligger i Santa Ynez Valley, rett utenfor Santa Barbara i California. Politiet slo til ved 17.30-tida norsk tid, og er fortsatt på stedet.

Politiet slo også til mot to andre eiendommer sør i California, men politiet ville ikke si hvor de hadde slått til.

Razziaen på «Neverland» skjedde samme dag som Epic Records slapp samlealbumet «Number Ones», med Jacksons største hits og den nye låta «One More Chance».

Beskyldt før

De nye sexanklagene kommer ni år etter at en tretten år gammel gutt beskyldte ham for sexovergrep. Partene kom til enighet utenfor retten, og Jackson ble aldri tiltalt for overgrepene.

I en britisk dokumentar fortalte popstjernen at han ofte delte seng med små gutter som besøkte ham i «Neverland». Flere støtteorganisasjoner for barn ba om at Michael Jackson måtte politietterforskes etter at dokumentaren ble vist i februar.

<B>OMER OG MICHAEL:</B> Bildet er fra Jacksons første konsert i den arabiske verden. Omer og Michael ble kjent da superstjernen møtte sin dobbeltgjenger på konserten i Tunisia i 1996. Nå er Omer 19-år og har tatt med seg to norske kamerater over til Jacksons Neverland.
SKAL ARRESTERES: Politiet ber Michael Jackson melde seg.
RAZZIA: Politiet slo til mot popstjernens ranch, Neverland, i går.