Slutt på støtten:

- Mister all respekt

I oktober avsluttes tre økonomiske støtteordninger for kulturarbeidere, selv om gjenåpningen er utsatt på ubestemt tid. Nå vil Rødt og Arbeiderpartiet hasteinnkalle Stortinget om regjeringen ikke snur.

KAN MISTE STØTTE: Artist Trine Rein har vært avhengig av både kompensasjonsordningen og stimuleringsordningen. I oktober kan det være slutt. Nå håper hun regjeringen vil snu. Foto: TV 2
KAN MISTE STØTTE: Artist Trine Rein har vært avhengig av både kompensasjonsordningen og stimuleringsordningen. I oktober kan det være slutt. Nå håper hun regjeringen vil snu. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg, og mange med meg, har mistet all tillit og respekt for myndighetene. Det virker som det er helt umulig for dem å være i forkant av store avgjørelser som vil berøre kulturnæringen på en katastrofal måte, sier artist Trine Rein til Dagbladet.

Nok en gang påvirkes norsk kultursektor av stor usikkerhet. Forrige uke informerte regjeringen om at nivå fire i gjenåpningsplanen utsettes på ubestemt tid. Det regjeringen ikke svarte på var om de økonomiske støtteordningene vil forlenges. I oktober går nemlig både permitteringsordningen, stimuleringsordningen og kompensasjonsordningen ut.

- Vi har bedt om forutsigbarhet fra dag én av pandemien da vi så konsekvensene av den, og til tross for at enorme pengesummer er blitt bevilget har de gjort det helt håpløst for mange av de som trenger støtten å søke på den for å redde egne produksjoner. Det blir hele veien for lite, og for seint, fortsetter Rein.

Hun har selv vært avhengig av både kompensasjonsordningen og stimuleringsordningen.

Lover videre støtte

Dagbladet får bekreftet av Kulturrådet, som forvalter stimulerings- og kompensasjonsordningen, om at støtteordningene på nåværende tidspunkt avsluttes i oktober.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer