Mister du grepet på Wii-spillingen?

Nintendo deler ut gratis silikon-grep.

(Dagbladet.no): Etter at Nintendos spillmaskin Wii ble lansert, ramlet det inn hyppige rapporter om at spillere knuste tv-er, lamper og andre ting rundt dem da de mistet grepet på kontrolleren og håndstroppen røyk.

Nintendo tok disse rapportene seriøst, og var raskt ute med nye og mer solide stropper. Men selve Wii-kontrolleren gjorde de ikke noe med - før nå.

Spillbloggen Kotaku melder at Nintendo nå vil dele ut et gratis, silikonbasert beskyttelses-grep til Wii-kontrolleren, slik at spillerne kan få et enda bedre grep når de spiller. Denne vil fra nå av også følge med i pakken om du kjøper en ny Wii-konsoll.

Ikke bare vil silikongrepet gjøre det lettere å holde et mer solid grep om kontrolleren, men det vil trolig også bli mer behagelig å spille spill der kontrolleren må holdes sidelengs - der blant annet batterilokket har en tendens til å gnage.

Beskyttelsen vil også virke støtdempende om du skulle miste kontrolleren i gulvet.

I USA har Nintendo allerede lagt ut en nettside og opprettet et telefonnummer folk kan bruke for å bestille grepene - som vil bli gratis sendt ut mot at du oppgir serienummeret på konsollen. Dette gjelder imidlertid kun for innbyggere i USA og Canada.

Nyheten kommer overraskende på den norske Nintendo-importøren Bergsala, men Kirsti Danielsen kan etter en sjekktelefon opplyse om at tilbudet også vil gjelde for Norge.

- Det samme gjelder for oss som for USA, så fra midten av oktober kan de som trenger disse grepene ta kontakt med Bergsala for å få dem sendt ut. Vi kommer til å legge ut mer info på Nintendo.no så snart vi får dette, forteller Danielsen til Dagbladet.no.

GIR BEDRE GREP: Nintendo deler fra midten av oktober ut gratis silikon-grep til Wii-kontrolleren - også i Norge. Foto: NINTENDO
GIR BEDRE GREP: Nintendo deler fra midten av oktober ut gratis silikon-grep til Wii-kontrolleren - også i Norge. Foto: NINTENDO Vis mer

Hun har selv ikke sett disse grepene, så hvordan de føles finner vi først ut når de sendes ut. Men Nintendo skriver i sin pressemelding at de skal være enkle å ta av og på.